Erre készül a Volkswagen

A Volkswagen Haszonjárművek új lakóautó modell kínálatot mutat be a 2018-as Caravan Salon-on Düsseldorfban. Egyrészt itt tartják a jelenlegi Crafteren alapuló Grand California világpremierjét, illete a lakóautók augusztus 24-szeptember 2 között sorra kerülő legnagyobb kiállításán tartják az új “Calfornia - 30 év” bemutatóját is. Ez utóbbi egy különleges, jubileumi Bulli, és mindössze 999 darabos sorozatban jelenik meg az ikonikus lakóautó 30. születésnapja alkalmából.

A 2018-as szalon fénypontja az új Grand California, vagyis a Crafter innovatív hajtásával futó exkluzív lakóautó, melyet vezetőt segítő-, valamint információs-szórakoztató rendszerekkel szereltek fel. A Grand California révén a Volkswagen Haszonjárművek egy modern, fiatalos és egyedire tervezett lakóautót alkotott. Egyértelmű stílusával, világos színeivel és aprólékosan kigondolt részleteivel a gyártás-közeli állapotban lévő modell a tavalyi tanulmányautó megvalósítása, és várhatóan 2019 elején kerül piacra. A Grand California főbb jellemzői: tágas hátsó háló-lakrész rögzített ággyal, a tetőtérben opciós gyerekággyal, mozgatható panoráma tetőablak és egy teljesen felszerelt mosdó, fürdőszoba. A hagyományos elsőkerék meghajtású autó alternatívájaként összkerék meghajtású 4MOTION Grand California bevezetését is tervezik.

 

A “California -30 év”

 

A Transporter harmadik nemzedékén alapuló California harminc évvel ezelőtt mutatkozott be, és jelenleg ennek hatodik nemzedéke fut az utakon. Az elmúlt 30 év alatt a népszerű lakóautóból több, mint 165 000 darabot adtak el. A Volkswagen Haszonjárművek márka az évfordulót a “California- 30 év” modellel ünnepli, ami korlátozott darabszámban, 999 darabos sorozatként jelenik meg. A Bulli génjeivel rendelkező kompakt California vonzó ajánlatot jelent minden olyan vásárló számára, aki a mindennapi autójaként egy lakóautót kíván használni. Az évfordulós modell egyedi tulajdonságai között is kiemelkedik az újratervezett, elegáns “Bright Wood” kárpit, a különböző berendezések feljavított változatainak beépítése, és a kontrasztos Reflex Silver Metallic vagy Indium Grey Metallic színre fújt felnyitható tető. A korlátozott számban megjelenő gépkocsi sorozatszámát a B-oszlopon lévő két emblémába építették be. A Volkswagen Haszonjárművek a piacvezető Californiát három további specifikációval is bemutatja a Caravan Salon-on, melyek Beach Edition, Coast és Ocean Grey változatban mutatkoznak be.

 

 

Hirdetés átugrása →