Irány a magánklinika!

Egészséges és elégedett munkavállalók, hatékonyabb működés, nagyobb profit többek között ezt eredményezheti, ha egy cég gondoskodik dolgozói egészségügyi felméréséről és ellátásáról. A munkatársakért folyó küzdelemben is fontos szerepük van a különféle juttatásoknak, ezek egyike lehet a magán-egészségügyi intézményekben kínált ellátást.

A munkavédelmi törvény alapján a munkáltatók kötelesek gondoskodni munkavállalóik foglalkozás-egészségügyi ellátásáról, az OEP által finanszírozott lehetőségek azonban nem mindig gördülékenyek, és közel sem nyújtanak olyan kényelmet, mint a magánklinikák. Ezekben az intézményekben a dolgozók esztétikus és megnyugtató környezetben eshetnek át a preventív jellegű vizsgálatokon, és ráadásul mindent egy helyen végeztethetnek el. Sőt, ha kell, általában a szükséges, kisebb beavatkozások is helyben megoldhatók.

 

A munkavállalók számára – az egészségük megőrzése mellett – fontos, hogy az ilyen juttatásoknak köszönhetően azt érezhetik, hogy munkaadójuk megbecsüli őket, s ez természetesen fokozza a lojalitást. A vállalatok is nyernek ezzel, mert a rendszeres vizsgálatok eredményeként a dolgozók körében jóval kevesebb a megbetegedés, így kevesebb munkaórát veszítenek a cégek. A magán egészségügyi szolgáltatónál a vizsgálatok csoportosan, akár kitelepüléssel is elvégeztethetők. A szerződésnek megfelelően a klinika foglalkozás-egészségügyi szakembere kezeli az időpontokat, felhívja a figyelmet a határidőkre, leadja az igazolásokat, így csökkenti a vállalat terheit.

 

Egyedülálló lehetőségek

 

A hazai magán egészségügyi intézmények egyre többfajta és folyamatosan növekvő színvonalú szolgáltatást nyújtanak vállalati ügyfeleiknek. A Medoc Egészségközpontban négyféle szűrőcsomagból választhatnak a cégek, de egyedi csomagokat is összeállít a klinika. Népszerű a kitelepülés is, ennek keretében egyedi szűrésekkel jelennek meg a vállalat által szervezett egészségnapon. A csomagok ára 59 ezertől 190 ezer forintig terjed. Újdonság a piacon a szűréssel együtt kínált egészségbiztosítás, a cégeknek ez áfa- és adómentes, és a cafeteria keretében is adhatják munkavállalóiknak. A munkáltatók részéről ennek a költsége havonta 4-7 ezer forint fejenként.

 

A Medoc Klinika eszközparkja Magyarországon egyedülálló, csak náluk érhető el a GE 3 dimenziós emlődiagnosztizáló készüléke.

 

A közelmúltban hozott létre egy új szárnyat magánkórházában a Dr.
Rose Vállalati Egészségközpont, kifejezetten a vállalati ügyfelei részére. „Ezzel a lépéssel abszolút mértékben csökkentettük a várakozási időt is, hiszen pácienseink számára az egyik legfontosabb tényező az idő. Mindehhez a lehető legjobb szakemberek adják a hátteret” – emelte ki Németh Sándor, a Dr. Rose értékesítési igazgatója. Az intézmény – az Unionnal együttműködésben – egészségbiztosítási csomagokat is kínál. A csomagok ára tartalmuktól függően változik. Az évente egy alkalommal elvégzett szűrővizsgálatok mellett lehetőség van egyéb szakágak, diagnosztikai vizsgálatok igénybe vételére is.

 

Egészség 24 órában

 

Országos lefedettséget ígér a vállalatoknak a Swissclinic. Az intézményben a különféle vállalati csomagok és menedzserszűrés mellett többek között lehetőség van sürgősségi betegellátásra, részvételre elsősegély-tanfolyamokon, mobil orvosi rendelőjükkel a vállalati egészségnapokon is megjelennek, és igényelhető a rendezvények biztosítása is. A klinikán emellett 0-24 órában él az orvosi segélyvonal. A vállalati ügyfelek részére összeállított csomagok ára 50 ezertől 200 ezer forintig terjed, a foglalkozás-egészségügyi alapellátás pedig 8 ezertől 20 ezerig.

 

Szintén több csomag közül választhatnak a vállalatok a Budai Egészségközpontban, ahol a szűrővizsgálatok mellett többek között az egészséges munkahely kialakításában vagy akár a munkahelyi gyógytorna lebonyolításában is segítséget kaphatnak. A csomagok ára itt 110 ezer és 502 ezer forint között mozog, a foglalkoztatás-egészségügyi szolgáltatások pedig fejenként 14 ezer forintért elérhetők. Menedzserszűrés esetén létszámtól függő kedvezményeket is kínál a klinika.

 

Érdeklődő vállalkozások

 

„A hazai cégek részéről folyamatos az érdeklődés, nyitottak az egészségbiztosításra is, de nagyon lassú a döntési folyamat. Úgy látom, hogy a kkv-k még nincsenek teljesen tisztában a cafeteriával. A nemzetközi cégeknél ez sokkal közismertebb” – mondta Nyíri Gabriella, a Medoc Egészségközpont értékesítési vezetője. Tapasztalatai alapján leginkább a 30-50 főt foglalkoztató, főként informatikai, pénzügyi és különféle szolgáltatási tevékenységeket folytató cégek élnek a klinika nyújtotta lehetőségekkel.

 

Németh Sándor is úgy látja, hogy az utóbbi években egyre inkább igénylik a vállalatok ezeket a megoldásokat, hiszen adó- és járulékmentesek. Ugyanakkor a munkavállalók is egyre egészségtudatosabbak, minőségi ellátást szeretnének maguk, illetve családtagjaik részére. A Dr. Rose ügyfelei között egyaránt megtalálhatók a kis- és nagyvállalatok.

 

„Évről évre nő partnereink száma, ma már több mint 280 szerződött cégünk van, jellemzően közép- és nagyvállalatok, főként multinacionális cégek” – mondta Kiss András, a Budai Egészségközpont marketing- és értékesítési igazgatója. Az intézmény vállalati ügyfelei leginkább az informatikai, a gyógyszeripari, valamint a banki és pénzügyi szektorokból érkeznek.

 

Dr. Kirschner András, a Swiss-clinic ügyvezető igazgatója szerint elsősorban a gondoskodó, a munkavállalóikra kiemelt figyelmet fordító vállalatok költenek a kötelező minimum felett. A klinika 800 céges ügyfele között egyaránt találhatók kis-, közép- és nagyvállalkozások.

 

Biztosított egészség

 

Számos biztosító kínál csoportos egészségbiztosítást vállalati ügyfelei számára. Az ilyen juttatás adó- és járulékmentes, díja pedig költségként elszámolható. Emellett a biztosítottak gyorsabb ellátásra számíthatnak. A hazai piacon fellelhető lehetőségek között ott van a Generali Company Care négy különböző csomaggal, valamint 24 órában elérhető egészségügyi tanácsadással és betegútszervezéssel, az Uniqa csoportos egészségbiztosítása, amellyel akár kedvezményes fitnesz- és wellness-ajánlatok is igénybe vehetők, valamint az NN nagy kedvezményt ígérő, rugalmasan összeállítható csomagjai 7/24 orvosi call centerrel.

 

 

 

Hirdetés átugrása →