Világszinten is egyedülálló takarítóeszközök készülnek Magyarországon

A siklósi Bonus Kft. saját fejlesztésű antimikrobiális (vírus- és gombaölő hatású) termékei nemrég elnyerték Az Év Innovatív Terméke Díjat, amivel egy új dimenzió nyílhat meg a közel 30 éves családi vállalkozás számára.

Antimikrobiális, azaz olyan tulajdonságú, hogy nem képesek elszaporodni benne a mikroorganizmusok, mert a termék megsemmisíti őket. A BONUSt a biztonságos otthonok megteremtése érdekében egy közös termék kifejlesztésének ötletével kereste meg a Covid alatt, 2020-ban egy hazai startup, az Immunetec. A Szolnoki székhelyű cég egyedi fejlesztésű ezüst-ion adaléka garantálja a mikroorganizmusok elpusztulását. A közös munkában az volt a kihívás, hogy miként tudják gyártás közben beleintegrálni az adott termékekbe ezt az anyagot. A feladat része volt az is, hogy a termékciklus végéig megtartsa ezt a kedvező tulajdonságát a termék. Elkészült a mikrobiális szivacs, a mikroszálas kendő, majd a mikroszálas felmosófej is. Az Immunetec by Bonus márka alatt kifejlesztett termékek 2022-ben elnyerték Az Év Innovatív Terméke Díjat.

A Bonus ugyancsak 2022 őszén mutatta be a másik egyedi fejlesztését, a szivacsok új, fenntartható generációját, ahol a szivacshab fele biopoliolból – azaz ricinusmagolajból vagy a légkörből kivont CO2-ból – készül, a dörzsi része pedig 100%-ban újrahasznosított PET-palackból. Ezáltal a szivacs az életciklusa alatt és után is jelentősen csökkent környezetterheléssel jár, mint a piacon megtalálható normál mosogatószivacsok – beleértve a BONUS előző generációs szivacsait is. A következő lépés az lesz, hogy a szivacshab teljes egésze természetes vagy 100%-ban megújuló összetevőből készüljön. Ez az innováció jelenleg egyedülálló az egész világon.

A BONUS Kft. magyar családi vállalkozás, amely napjainkra Magyarország egyik meghatározó tisztítóeszköz gyártójává vált. Felmosófejek, felmosó szettek, szivacsok és dörzsik készülnek a cég siklósi telephelyén. Az elkészült termékek szállítását saját flottával végzik. A vállalat elkötelezett aziránt, hogy az általuk forgalmazott magyar termékek a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt minőséget képviseljenek.

Hirdetés átugrása →