A Busch-Hungária az Év Beszállítója

Az Év Beszállítójának választották a hazai járműipari szakma képviselői az ország legnagyobb vasöntödéjét, az évente mintegy 43 ezer tonna öntvényt előállító
Busch-Hungáriát. A díjat a legnagyobb fejlődést felmutató járműipari vállalatok kaphatják meg az ágazat vezető szereplőinek jelölése alapján. Az elismerés a Busch-Hungária beruházási és modernizációs programjának sikerét, valamint az európai vasöntészeti piacon betöltött jelentős szerepét tükrözi.

„Rendkívül büszkék vagyunk az Év Beszállítója díjra, és köszönjük a jelölő járműgyártóknak, hogy a legmegbízhatóbb és a legdinamikusabban fejlődő iparági szereplők között tartják számon
a Busch-Hungáriát. Számunkra ez a díj azt jelenti, hogy a járműipar prominensei elismerik törekvéseinket, amelyekkel Győr több mint 110 éves öntészeti hagyományainak megújításán, illetve az örökséget meghaladva egy modern iparvállalat és európai szinten is jelentős szerepű vasöntöde építésén dolgozunk. Megerősíti azt a döntésünket is, hogy a nehezen kiszámítható gazdasági környezet ellenére következetesen folytassuk növekedési stratégiánk megvalósítását. A következő két évben több nagy horderejű fejlesztést hajtunk végre. Sőt, nagyobb léptékre váltunk, hiszen a Busch-Hungária mérnökei és műszaki szakembergárdája már dolgozik a 2025 és 2030 közötti időszak további Ipar 4.0-ás beruházásainak előkészítésén” – mondta Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária ügyvezető igazgatója.

A Busch-Hungária győri központjában 36 ezer négyzetméteren, több mint 300 munkatárs közreműködésével állít elő futóműalkatrészeket a nehézgépjárműipar világszerte elismert szereplői számára. A vállalat az elmúlt két évben kiemelkedő eredményeket mutatott fel és sorra döntötte meg korábbi termelési csúcsait, például azzal, hogy 2022 júniusában maximális kapacitását megközelítve, több mint 5 ezer tonna öntényt gyártott. Termelési volumene az elmúlt két évben stabilan meghaladta a 43 ezer tonnát, ami az azt megelőző öt év távlatában 51 százalékos növekedést jelentett. A teljesítmény nem jöhetett volna létre a vállalat technológiai beruházásai és fejlesztési programja nélkül, melynek köszönhetően 25 százalékkal, óránként 20,5 tonnára nőtt az öntöde olvasztási kapacitása, egyes folyamatok optimalizálása, illetve digitalizálása révén jelentősen nőtt a termelés hatékonysága és iparági viszonylatban is átlag feletti szintre emelkedett az üzem műszaki rendelkezésre állása. A vállalat ezzel párhuzamosan folyamatosan bővíti nemzetközi ügyfélkörét és termékportfólióját. A Busch-Hungária tavaly ősszel, alapításának 15. évfordulója alkalmából jelentette be, hogy a termelési kapacitás és hatékonyság fokozására, valamint az energia- és költséghatékony működésre fókuszálva újabb beruházási programot indít.

Az Év Beszállítója díj honlapja itt érhető el.

Az év beszállítóit autógyárak, autógyártók ajánlásai alapján, az Autós Nagykoalíció közreműködésével választotta meg a Járműipar.hu autóipari szakmai magazin és az Autószektor autós portál az Év Magyar Autója verseny keretein belül. Azok a Magyarországon termelő, fejlesztő vagy szolgáltató, autóiparban érdekelt vállalatok nyerhették el ezt a kitüntetést, amelyek 2022-ben komoly beruházást, létszámbővítést és fejlesztést hajtottak végre Magyarországon.

 

Hirdetés átugrása →