Elon Musk újabb csúcsra ért fel

Ritkán szokott előfordulni, hogy a Time magazin Év embere díját vállakozó,/üzletember nyerje el. Most azonban így történt Elon Musk a Tesla és sok más vállakozás első embere ért fel a csúcsra.

Majd 100 éve, egészen pontosab 1927-benadományozta előszöri a Time magazin  az Év Embere díjat, melynek nyertese Charles Lindbergh  amerikai pilóta volt aki elsőként repülte át az Atlanti óceánt. Az azóta eltelt majd 100 év alatt nagy többségükben politikusok letek egy adott év emberei, számtalan amerikai elnök mellett elnyerte ezt a címet Gorbacsov, Churchill, Gandhi, Adenauer, Gorbacsov, vagy éppen Angela Merkel. Vállakozók az üzleti élet emberei ritkán végeznek az élen, 1991-ben Ted Turner a CNN alapítója, 1997-ben Andy Grove az Intel első embere, majd 1999-ben Jeff Bezos, Amazon nyert.

A 2000-es években pedig egyedül Mark Zuckerberg, Facebook képviselte az Év emeberei között a vállakozókat. Most Elon Musk ezt a címet is elnyerte akinek nemcsak a Space-X nevű cége, de a szintén általa vezetett Tesla nevű cége is szárnyalt, a tőzsdén.

Hirdetés átugrása →