Feltörekvő magyarok

Mindig is foglalkoztatott a kérdés: miért lesz valaki vállalkozó? És közülük ki és miért lesz sikeres?

Ahogy interjúalanyainkkal beszélgettem, egy dologban biztos lettem: nem kell ehhez felhalmozott tőke, és még a jó nevű egyetemek elvégzése sem alapfeltétel. A szerencse persze egy faktor, de ahogy Tóth Péter a Lipóti tulajdonosa fogalmazott: az élet nyújtogatja a lehetőségeket, az már rajtunk múlik, miként élünk velük.

Az biztos, hogy makacs emberek, ha valamit a fejükbe vesznek, nem nagyon engednek belőle. Mindig azon gondolkoznak, hogyan tudnának jobbak lenni, mint a konkurencia. És sokszor lázadók, a maguk területén meg akarják változtatni a világot. Nem könnyű emberek, de többségében őket igazolja az idő.

Amikor elhatároztuk, hogy elindítjuk a K&K, a kis és középvállalkozások magazinját, három fontos cél lebegett a szemünk előtt. Egyrészt szeretnénk beszámolni a magyar sikertörténetekről, amelyek nélkül ott sem tartana az ország, ahol most tart. Olyanokról, mint például a Cserpes vagy a Jókenyér alapító tulajdonosai, akik a nulláról kezdték, és mára felépítették sok milliárdos forgalmú cégüket.

A K&K, a kis és középvállalkozások magazinjában és a most induló KKVmagazin.com oldalunkon a sikeres és már bizonyított magyar cégek és alapítóik történetét meséljük el. Nálunk nem a multik lesznek a fókuszban, de nem is a még csak üzleti tervek szintjén sikeres kis start-upok.

Emellett persze hasznos, és praktikus tanácsokat is szeretnénk kínálni a magyarországi közép és feltörekvő kisvállalkozásoknak. De ugyanígy igyekszünk elősegíteni, hogy ezek a cégek, valamint a multik közelebb kerüljenek egymáshoz, és olyan üzleteket tudjanak kötni, amelyek mindkettejük számára előnyösek. Mert ma még sokszor mindketten azt érzik, hogy elbeszélnek egymás mellett.

További sok sikert a magyar vállalkozóknak, mi most és a jövőben is igyekszünk beszámolni az eredményeikről.

Nyomárkay Kázmér

Főszerkesztő

Hirdetés átugrása →