Újabb változás a Telekomnál

Agilis működésre áll át novembertől a Magyar Telekom egyik legnagyobb létszámú szervezeti egysége, a hálózatok tervezéséért, fejlesztéséért és üzemeltetéséért felelős műszaki terület. A kereskedelmi és IT csapatok, illetve a Magyar Telekom legfontosabb támogató szervezetei Magyarország és az európai távközlési szektor eddigi legnagyobb transzformációs projektje keretében már egy korábbi lépcsőben váltottak az agilis munkamódszerre.

A Lubor Zatko műszaki vezérigazgató-helyettes által irányított terület átalakításának célja, hogy a folyamatok és a szervezet egyszerűsítésének köszönhetően a Telekom megőrizhesse technológiai vezető pozícióját és rugalmasabban reagálhasson az ügyfelek igényeire.

„A távközlési piacon az elsők között vagyunk, akik elkezdik a hálózatos szervezetük felkészítését egy új időszámításra, melyben a gyors reakciókészség, az ügyfélközpontúság állnak majd a középpontban. Rendelkezésünkre állnak a legújabb technológiák és tapasztalt, felkészült szakértőink vannak, így minden adott ahhoz, hogy rendszereink és szervezeteink egyszerűsítését követően megőrizzük technológiai vezető pozíciónkat és hálózataink még az eddiginél is jobb ügyfélélményt biztosítsanak. Vállalati szinten már több mint 18 hónapja elkezdtük alkalmazni az agilis módszertant, és most elhatároztuk, hogy ugyanezeket az elveket alkalmazzuk a hálózati területen is. Egy lapos, dinamikus szervezetet tervezünk létrehozni, amely vonzó lehet a legjobb műszaki szakemberek számára is, ezért megszűntettük a hierarchikusan felépülő igazgatóságokat, ágazatokat és osztályokat, amelyek helyett tribe-okat, hub-okat, chapter-eket és squad-okat hoztunk létre kevesebb vezetővel, a munkavállalók nagyobb felhatalmazottságával és egy új vállalati kultúrával” – mondta el Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés átugrása →