Céges kommunikációs tippek a túléléshez

Míg a világjárvány nem minden szektorban okozott problémákat, addig a többrétegű gazdasági válság valamilyen módon mindegyiket érinteni fogja. A cégeknek oda kell majd figyelnie az emberek költéshez való megváltozott hozzáállására. Hogyan sugározzunk stabilitást és biztonságot? Bővíthető-e ilyenkor az üzlet és ügyfélkör? Langmár Zsuzsanna üzleti kommunikációs szakértő többek között ezekre a kérdésekre is választ ad.

Kevés vállalkozás tudna működni üzleti kommunikáció nélkül. Mára viszont az emberek kevesebbet vásárolnak és árérzékenyebbek is lettek. Ezzel párhuzamosan továbbra is erősödik a trend, hogy a vásárlás és információszerzés az online tér irányába terelődik. Ezért a Langmár Kommunikáció tulajdonosa szerint az alábbi elemeket feltétlen érdemes beépíteni az üzleti kommunikációba, hogy eredményesek maradjunk.

Tartalommarketing

„Az emberek több időt fordítanak majd olyan szórakozásra, ami nem kerül pénzbe.” – hozza fel példának Langmár Zsuzsanna. Ezért ehhez alkalmazkodva érdemes a tartalomközpontúságra, imidzsmarketingre helyezni a hangsúlyt – vagyis, ha információt, de akár kikapcsolódást keresnek, előnyös, ha professzionális cikkeket a közvetlenül a cégtől találnak. „Az érdekes és informatív tartalmak könnyen megfogják az érdeklődőket, hűséges követőkké változtatva őket, anélkül, hogy észrevennék.” – mondja Zsuzsanna. A szakszerű kommunikáció a bizalomépítésnek köszönhetően pedig vevővé avanzsálja az érdeklődőt.

Az ügyfelek nyelvén

Ezekben az időkben a legfontosabb úgy kommunikálni, hogy az garantáltan elérje a célcsoportot. Jóval hatékonyabb ugyanis a marketing, ha a termékekről és a szolgáltatásokról úgy beszélünk, hogy ügyfelek érezzék, az ő problémáikra kínálunk megoldást, és az ő életüket tesszük könnyebbé. A vevők értékelni fogják a figyelmet, és a továbbiakban is lojálisak lesznek. „Most különösen fontos megfelelően ráhangolódni a célközönség hullámhosszára, a leendő ügyfelek vágyaira, megoldásra váró problémáira, és ennek megfelelően kommunikálni.” – fogalmaz Langmár Zsuzsanna.  

Platformok finomhangolása

Bár fontos minél több felületen megjelenni, nem kell az összesen, és nem kell ugyanakkora energiát fektetni mindegyikbe, vallja a szakértő. Érdemes mérlegelni, melyik platformon lehet most legjobban elérni a célközönséget, melyiken lehet őket nagyobb aktivitásra buzdítani, és erre a legfőbb csatornára készíteni az igazán minőségi tartalmakat.

Cukorkák, nyereményjátékok

Ha az érdeklődők ellátogatnak egy weboldaladra, most ne engedjük el őket egykönnyen! A vásárlási döntést különösen érdemes csalikkal, ajándékokkal megkönnyíteni. A nyereményjátékokkal pedig megmozgathatjuk a követőket és újakat is szerezhetünk.

Megtérülő befektetés

„Ami biztos, hogy a fogyasztók kezét ilyenkor nem szabad elengedni.” – mondja Langmár Zsuzsanna. Úgy gondolja, versenyhátrányt fog szenvedni, aki ilyenkor visszaveszi a marketingbüdzsét. Fontos, hogy ne költségként tekintsünk a marketingre fordított összegre, hanem beruházásként. Az állandó, profi tartalommarketing a folyamatos kommunikáció stabilitást és bizalmat sugároz mind a meglévő ügyfélkör, mind az új belépők részére ebben az alapjában véve labilis időszakban. Profi szövegekkel és rendszeres, tervezett kommunikációval előrébb lehet kerülni a különböző találati listákon, ezzel növelve a márkaismertséget, erősítve a cégbe vetett bizalmat és növelve a konverziós arányt, illetve az eladásokat.

„Amióta szerelembe estem az üzleti kommunikációval és megismertem ennek fontosságát, az ügyfeleink álmaiért is felelősséget kezdtem vállalni.” – mondja a Langmár Kommunikáció tulajdonosa.  „A fenti tippekkel megalapozható egy biztos vevői bázis, amely erős és stabil marad válság idején is.” – teszi hozzá.

Hirdetés átugrása →