SimpleBusiness kkv-knak: Négy elektronikus fizetési megoldás egyetlen okostelefonnal

Az OTP Mobil saját fejlesztésű applikációja, a SimpleBusiness azoknak a hazai kis- és középvállalkozásnak kínál kényelmes és költséghatékony megoldást, amelyeknek 2021. január 1-jétől kötelezően biztosítaniuk kell az elektronikus fizetés feltételeit vásárlóiknak. Az átállás 60 ezer kereskedőt és szolgáltatót érint. Az alkalmazás használatához csak egy megfelelő okostelefonra és stabil internetkapcsolatra van szükség, POS terminált nem kell telepíteni.

Három egyszerű lépés a használathoz

1. A SimpleBusiness-t a vállalkozók a Google Play-ből és az AppStore-ból is letölthetik.

2. Szerződéskötés, amely teljes mértékben online folyamat.

3. SimplePay kereskedői fiókregisztráció az applikációban

Négy fizetési megoldás

Az alkalmazás az alábbi tranzakciótípusok kezdeményezését teszi lehetővé, a bankkártyás vásárlás mellett az azonnali fizetési rendszerre épülő átutalási megoldások is elérhetőek. A folyamat minden esetben az adatok (az összeg) rögzítésével indul.

QR-kódos fizetés bankkártyával

Indításkor megjelenik a képernyőn egy QR-kód, amit a vásárló a Simple alkalmazásban olvashat be és hagyhat jóvá.

Linkes fizetés bankkártyával

Indításkor létrejön a fizetési link, amit a felhasználó a mobilon elérhető alkalmazások (e-mail, Facebook, Instagram, Skype stb.) segítségével küldhet el a vásárlónak. A vevő a linkre kattintva a SimplePay fizetési oldalra kerül, ahol többféle módon is fizethet.

QR-kódos fizetés utalással

Indításkor megjelenik a képernyőn egy QR-kód, amit a vásárló a mobilbanki alkalmazásában (jelenleg az OTP SmartBank esetében érhető el a funkció) olvashat be és hagyhat jóvá.

Linkes fizetés utalással

Indításkor létrejön a fizetési link, amit a felhasználó a telefonon elérhető alkalmazások segítségével küldhet el a vásárlónak. A vásárló a linkre kattintva a SimplePay fizetési oldalra kerül, ahol végrehajthatja a tranzakciót.

Díjszabás

A tranzakciók azonnal teljesülnek, a műveletek folyamatosan nyomon követhetőek. Az applikáció használatához meg kell fizetni az egyszeri csatlakozási díjat, mely 2020. szeptember végéig 19 000 Ft helyett mindössze 9 900 Ft (az árak az áfát nem tartalmazzák). Havi díj és forgalmi elvárás nincs, a tranzakciók után számolnak fel százalékos arányú kereskedői díjat. A SimpleBusiness így ideális megoldás lehet azoknak a kis- és középvállalkozóknak, akiknek a POS terminál üzemeltetése jelentős anyagi terhet jelentene.

 

Hirdetés átugrása →