Mikor adnánk meg neki a lehetőséget, ha nem most?

November 26-án második alkalommal rendezzük meg, az Utódlásra felkészülni! - Generációváltás a családi cégeknél konferenciát. Most kezdődő sorozatunkban bemutatjuk, azokat, akikkel majd a színpadon találkozhatnak.

Délelőtt a bevezető előadások után külön-külön kerekasztalban szerepelnek a különböző generációk. Szó lesz az alapítók kulcsszerepéről, arról, hogy az új vezető belépése milyen változásokat jelent a szervezetben, és arról is, miként élik meg a generációváltás folyamatát a reménybeli átvevők.

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a K&K Magazin által szervezett konferencia az alapítóknak, a potenciális utódoknak és a családtagoknak is szól. Megpróbálunk segíteni abban, hogy továbbra is meg tudják őrizni, gyarapítani tudják a családi vagyont. Arra törekszünk, hogy a konferencia egyetlen intenzív nap alatt azonnal használható praktikus tudást adjon, ami biztosíthatja, hogy a családi cégek jövője biztosítva legyen.

Hozunk új, izgalmas és tanulságokban gazdag utódlási történeteket is. Most kezdődő sorozatunkban bemutatjuk, azokat, akikkel majd a színpadon találkozhatnak.

Heimann Zoltán, és Ifj. Heimenn Zoltán Heimann családi birtok

Heimann Zoltán és felesége Ágnes sikeres közgazdász karriert maguk mögött hagyva fordultak ismét a szőlő és a bor felé, s építették újra a családi vagyont.  10 éve teljesen Szekszárdra költöztek, és minden erejükkel a borászatra koncentrálnak. Nagyobbik fiúk, Zoltán szőlész-borász tanulmányait Geisenheimben, Montpellierben és Udinében végezte. Hat év világlátás most a birtok igazgatásának kihívásait és sokrétűségét tanulja nap, mint nap. "Hogy Zoltán fiamat sikerült úgy motiválni, hogy borásznak akarjon tanulni, az nem volt egyszerű. Végül mégis ezt választotta, és a saját döntése volt."

A kezdeti fél hektárról mára felmentek majd 30 hektárig, az első évben 2 ezer, most 150 ezer bort palackoznak és a 10 méteres pincét 100 méteresre bővítették. „H betűt formáz a pince” – mondja Heimann büszkén. „Zoli fiunkkal már 5 éve együtt dolgozunk, ő is egy erős akaratú, nagy becsvágyú ember, meg a feleségem is az. Minden javaslattal át kell verekedni a kérdések, ellenvélemények kartácstűzén, és ezt meg kell szenvedni a mindennapokban, de ez viszi előre a mi hármasunkat. Mindent hárman döntünk el, mindenki mindenről tud, és ez szokatlan menedzsment megoldás. Nem javasolnám egy nagyvállalat döntési mechanizmusának, de itt szerintünk jól működik.”
„Múltkor beszélgettünk a feleségemmel, hogy nem kezdtünk-e el túl korán, 30 évesen ezt a nagy terhet rárakni a fiúnk vállára. Közel két éve ő a főborász, és öccsével komoly tulajdonrészt is kaptak. De apám 30 évesen lett tsz-elnök, a gazdák választották. Én 31 évesen a Béres vezérigazgatója. Mikor adnánk meg neki a lehetőséget, ha nem most?”

Konferenciát a BGE Budapest LAB, és a K&K Kis és Középvállalkozások magazinja szervezi.

Időpont: 2018. november 26.

További információ és regisztráció: www.utodlasrafelkeszulni.hu

 

Hirdetés átugrása →