Nincs már katonaság, egy évet mindegyikőtök velem dolgozik

November 26-án második alkalommal rendezzük meg, az Utódlásra felkészülni! - Generációváltás a családi cégeknél konferenciát. Sorozatunkban bemutatjuk a fellépőket.

 

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a K&K Magazin által szervezett konferencia az alapítóknak, a potenciális utódoknak és a családtagoknak is szól. Megpróbálunk segíteni abban, hogy továbbra is meg tudják őrizni, gyarapítani tudják a családi vagyont.

Délelőtt a bevezető előadások után külön-külön kerekasztalban szerepelnek a különböző generációk. Szó lesz az alapítók kulcsszerepéről, megismerhetnek új, izgalmas és tanulságokban gazdag utódlási történeteket. Találkozhatnak maj a színpadon többek között, Tóth Péterrel, a Lipóti pékség alapítójával.

Tóth Péter egy kis pékséggel kezdte, csak a környékbeli boltoknak szállított. Mára felépített egy hárommilliárdos franchise-hálózatot, és termékei majd mindenhol kaphatók Magyarországon. Pár éve kitűzte azt a cél, hogy amikor 50 éves lesz, már nem akar részt venni a napi munkában. Már elérte ezt is, 7-8 megbízható embere viszi az operatív ügyeket. A névjegyén az áll, hogy tulajdonos. Sokan irigylik, amiért mindhárom fia a vállalkozásban dolgozik. Fontos a szerencse, mondja, de mindjárt hozzáteszi, sokat kell tenni azért, hogy a szerencse úgy is alakuljon. 2008-ban, amikor jött a válság, azt mondta a fiainak: azt csináltok majd az életben, amit akartok, de most, hogy nincs már katonaság, egy évet mindegyikőtök velem dolgozik. A reggeli kávétól az esti bizottsági ülésig mentek vele mindenhova, hogy gyakorlati tudást szerezzenek. És az egy év letelte után mindegyik maradt a cégben. „Megszerettettem velük a dolgot” – mondja büszkén.

Konferenciát a BGE Budapest LAB, és a K&K Kis és Középvállalkozások magazinja szervezi.

Várjuk Önöket

Időpont: 2018. november 26.

További információ és regisztráció: www.utodlasrafelkeszulni.hu

Hirdetés átugrása →