Kilenc évig tartó utódlás

November 26-án második alkalommal rendezzük meg, az Utódlásra felkészülni! - Generációváltás a családi cégeknél konferenciát. A következő generáció képviselőjeként találkozhatnak Ifj Martos Péterrel, Reklámajándék.hu nextgen-jével is.

A Budapesti Gazdasági Egyetem és a K&K Magazin által szervezett konferencia az alapítóknak, a potenciális utódoknak és a családtagoknak is szól. Megpróbálunk segíteni abban, hogy továbbra is meg tudják őrizni, gyarapítani tudják a családi vagyont.Sorozatunkban bemutatjuk, azokat, akikkel majd a színpadon találkozhatnak.

Délelőtt a bevezető előadások után külön kerekasztalban szerepelnek a különböző generációk. Szó arról is, miként élik meg a generációváltás folyamatát a reménybeli átvevők.

ifj. Martos Péter Reklámajándék.hu

Korán eldöntötte, hogy vállalkozó lesz, a maga ura, de egészen a gimnázium végéig nem volt egyértelmű, hogy csatlakozik a családi céghez. Akkor azonban megszületett a közös döntés, egyetemet és szakirányt már ezek alapján választott. Édesapja azt javasolta, neki és húgának, ha vonzó a családi cég, akkor menjenek egyetemre „Bécsbe vagy Pécsre”, a lényeg, hogy ne maradjanak itthon, önállósodjunk.  Bécsben járt egyetemre dolgozott kint egy évet egy szoftverfejlesztő cégnél, majd 2017-ben csatlakozott a családi céghez. A kilenc évet felölelő utódlási folyamat harmadik évében járnak. Ma ő a marketing és a webshopos értékesítés felelőse, és a következő három éves időszakban a tervek szerint már bizonyos vezetői döntések is átkerülnek hozzá. Az utódlási tervet édesapja találta ki, most tartanak a harmadik évében. Az első három évben operatívan dolgozot a húgával együtt a cégben. Mindketten az értékesítésen kezdtek, ma már a marketinggel, export webshopos értékesítéssel foglalkozik.  A cégirányításba még érdemben nem folynak bele, bár a vezetői értekezleteken ott vannak, hogy képbe kerüljenek.  A következő három éves időszakban már bizonyos döntéseket átvesznek, ez lesz az átadási folyamat közepe. A hatodik évtől kezdődően már hárman lesznek az ügyvezetők, a húga, annak vőlegénye és ő. Édesapjuk pedig tanácsadó szerepben fog működni, majd a kilencedik évben a tervek szerint már teljesen vissza vonul.

Konferenciát a BGE Budapest LAB, és a K&K Kis és Középvállalkozások magazinja szervezi.

Várjuk Önöket: Időpont: 2018. november 26.

További információ és regisztráció: www.utodlasrafelkeszulni.hu

Hirdetés átugrása →