Agrárszakembereket díjazott a K&H

Idén nyolc fiatal agrárhallgató részesült szakmai elismerésben és összesen 1,2 millió forint anyagi támogatásban a K&H Bank ösztöndíjpályázatán. A vállalat szerint hatékonyságnövelési kényszer nehezedik az agráriumra, melyre jó válasz lehet az új technológiákat értő és használó agrárszakemberek képzése.

Lezárult az agrárképzést nyújtó egyetemek és főiskolák hallgatói számára, az idén harmadik éve meghirdetett K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat. A pályázat célkitűzése, hogy anyagi támogatással segítse azokat a fiatal hazai agrárszakembereket, akik kutatómunkájuk során az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését tartják szem előtt – írja az MTI.

 

A magyar agrárszektornak a tudásmegosztását és a hosszú távú fenntartható fejlődését szolgálja a K&H agrárklub, amelynek egyik kiemelt témája az ágazat hatékonyságának javítása. Emellett a pénzintézet felkarolja a fiatal, tehetséges agrárszakembereket is. Ezért indította el a bank a fenntartható agráriumért elnevezésű pályázatát 2015-ben.

 

A K&H Bank Zrt. számára az agrárium hagyományosan kiemelt terület, ezért már hosszú évek óta kiemelt partnere a bank a mezőgazdasági szektornak. A pénzintézet az agrárüzletág vezető bankjaként, 2016-ban az agrárszektorban 27 százalékos, míg az agráriumban és élelmiszeripari szektorban együttesen 22,6 százalékos piaci részesedést ért el – olvasható az MTI beszámolójában.

Hirdetés átugrása →