Automotive Hungary

 

A négy magyarországi autógyártó, az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki mellett mintegy 300 járműipari beszállító, alkatrészgyártó is képviseltette magát a Hungexpón megrendezett háromnapos eseményen.

 

 

Az Automotive Hungary Magyarország és Kelet-Közép-Európa egyetlen olyan nemzetközi szakkiállítása, ahol a járműgyártás teljes spektrumában képviseltetik magukat az ipar meghatározó és feltörekvő szereplői. Az október végén immár harmadik alkalommal megrendezett szakmai rendezvény és kiállítás a járműiparhoz kapcsolódó egyéb területeket is lefedte. Az Automative Hungary és a vele párhuzamosan megrendezett Autótechnika-AutoDIGA szakkiállítás lehetőséget adott arra, hogy a szakma előtt bemutatkozzanak a hazai beszállító-, karbantartó-, garázsipar és a járműiparhoz kötődő oktatási szféra szereplői. A résztvevők számára a rendezvény jó alkalom volt arra, hogy megismerjék az autóiparhoz kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit. A kiállítók számának és a kiállítási területnek a növekedése miatt a két kiállítást együtt, a Budapesti Vásárközpont legnagyobb, „A” pavilonjában rendezték meg.

A széleskörű kiállítói kínálat mellett idén először az Autótechnika kísérőeseményeként az F pavilonban rendezték meg az 5. Auto+Motor+Sport Expót. A technikai sportok interaktív fórumán a látogatók testközelből ismerhették meg a sportágakat, a kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat, és találkozhattak kedvenc versenyzőikkel. Az EDU+WORK túra eseményein az autóipar iránt érdeklődő fiatalok megismerhették a járműipari képzéseket és akár leendő munkahelyüket is. A rendezvény egyik fő célja ugyanis, hogy sikeresen összekösse a jól képzett magyar mérnököket, mérnökhallgatókat az üzleti szegmens szereplőivel.

Kiállítói között a négy magyar autógyártó cég, az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki mellett idén először a BMW is képviseltette magát, valamint közel 300 járműipari beszállító, alkatrészgyártó, a saját területén meghatározó cég mutatta be tevékenységét, mint például: a Bosch, a LUK Savaria, a Flextronics, a National Instruments, a ZF, a Takata, a Shinwa, a BPW-Hungária, a Rába, az EvoPro, a ThyssenKrupp. A kiállítók körét erősítette a Német-Magyar Kamara, de cseh, török, francia, lengyel, német, osztrák, szlovák és angol vállalatok is megjelentek.

Hozzászólások

Hirdetés átugrása →