Vége a szép időknek: újra nagyot emelkednek az üzemanyagárak

Míg az utóbbi időben egyre másra csökkent az üzemanyagok ára, most szerdán fordul a kocka: a benzin esetében bruttó 9 forinttal emelkedik a nagykereskedelmi ár, míg a gázolaj esetében bruttó 6 forinttal literenként. Így az alábbi átlagárakon tankolhatunk a hét közepétől: 95-ös benzin: 566 Ft/liter, gázolaj: 551 Ft/liter.

A drágulást követően a hét közepétől jellemző kiskereskedelmi árakat, a benzin új átlagára 566, míg a gázolajé 551 forint lehet, érdemes összehasonlítani a szomszédos országok átlagos áraival. Hiszen mindig nagy kérdés a határok közelében lakóknak, vagy éppen a külföldre utazóknak, hogy hol érdemes tankolni.

A legolcsóbb az üzemanyag Romániában a környező országok közül, (már ha Ukrajnát nem tekintjük) a hét közepén a benzin literje 487 a dízelé 489 forintba került.  De olcsóbban tudunk tankolni Szlovéniában is, itt 521 a benzin, illetve 533 forint a dízel literje. Megéri a Horvátoknál tankolni a határ közelében, vagy az éppen oda utazóknak is, 533 forint a benzin és a 537 forint a dízel literje. A szerbeknél a benzin hasonló árszinten van, 570 forint, míg a dízel lényegesen drágább 592 forint. A Szlovákoknál 577, 532 az ár, míg Ausztriában lényegesen drágább a benzin 584 forint és némileg a dízel is, 562 forint.

Hirdetés átugrása →