BEt365 és Tippmix helyett irány a tőzsde

Az USA-ban a koronavírus járvány beköszönte óta hihetetlen népszerű lett a tőzsdei befektetés, a korábban a sportfogadásnak hódoló újoncok milliói kezdtek részvényeket venni. Azoknak a budapesti játékosoknak, akik őket akarják követni, most egy olyan 20. századi befektető könyvét ajánljuk, melyet a 21 században is haszonnal forgathatnak.

Ha gyermekeim lennének, első fiamnak zenésznek kellene lennie, a másodiknak festőnek vagy szobrásznak, a harmadiknak írónak, de a negyediknek mindenképpen spekulánsnak, hogy a másik hármat eltartsa. - A képesség, hogy valaki előre látja az eljövendőt, milliókat hozhat dollárban – mondta Andre Kosztolanyi a magyar származású tőzsdeguru, a spekulánsok doyenje, pénzügyi szakértő, akinek az élete egyfolytában a Tőzsde körül forgott.

André Kostolany – tőzsdei szakértő és spekuláns – Budapesten született 1906-ban, egy jómódú likőrgyáros gyerekeként. Filozófiát, esztétikát és művészettörténetet tanult az egyetemen. Igazi zenerajongó volt. Spekuláns pályafutása az 1920-as években kezdődött a Párizsban. Később a világ sok nagy tőzsdéjén dolgozott. Könyveit sok nyelvre lefordították, milliók olvasták és olvassák. Népszerű előadásokat tartott, neves gazdasági lapok állandó szerzője volt. A Budapesti Értéktőzsde örökös tiszteletbeli elnökének választották. 1999-ben, 93 évesen hunyt el Párizsban. 

Kinek érdemes megvenni a most, újra megjelent könyvét, a Befektetés Művészetét?

Egyrészt annak, aki érdekes, színes, a 20 századi tőzsdéhez kapcsolódó történeteket szeretne olvasni. Másrészt annak, aki azt gondolja, itt az ideje, hogy kicsit elmélyüljön a tőzsde és a befektetések világában. Mert a történelem néha ismétli magát, és érdemes tanulni a nagy elődöktől. Ha egy-egy befektetés esetében akár csak pár százalékkal növeljük annak esélyét, hogy jó döntést hozunk, az olvasásra fordított idő busásan megtérül.

Hirdetés átugrása →