Délutánra előre törtek az elektronikai termékek és erősít a Marketplace az eMAG Black Fridayen

Kora délutánra az elektronikai eszközök átvették az uralmat az eMAG fekete pénteki top 10-es terméklistáján az okoseszközök és táblagépek vezetésével. Délutánig a Marketplace-kereskedők tavalyhoz képest 20 százalékkal több Black Friday terméket adtak el, leginkább a gamer termékek, PC-alkatrészek és táblagépek fogynak a szépségápolási és napi fogyasztási cikkek mellett.

Kora délutánra némileg módosult a legnagyobb forgalmat generáló fekete pénteki termékek sorrendje az eMAG-nál: a top 10-et mostanra jelentős részben az elektronikai eszközök dominálják: a háztartási kisgépek beelőzték a laptopokat, a ruhaneműket és lakberendezési kiegészítőket pedig maguk mögé utasították az okoseszközök és a táblagépek.

A legnépszerűbb termékkategóriák az eMAG Black Fridayen délután 3 órakor:

  1. háztartási nagygépek
  2. mobiltelefonok
  3. televíziók
  4. takarító- és tisztítószerek
  5. háztartási kisgépek
  6. laptopok
  7. játékkonzolok
  8. játékok
  9. okoseszközök
  10. táblagépek

Egyre jelentősebb a Marketplace forgalma

Ahogy a hétköznapi forgalomban, úgy az idei Black Fridayen is jelentősen erősödött az eMAG Marketplace platformon jelen lévő kereskedők szerepe: november 17-én kora délutánig 20 százalékkal több terméket adtak el a piacteres kereskedők, mint tavaly ilyenkor.

Ebben az időszakban a videojátékok és gamer termékek kategóriájában a Marketplace kereskedők tavalyhoz képest duplázták a forgalmukat, és hasonló növekedést tapasztaltak a PC-alkatrészek és táblagépek forgalmában is. A Marketplace-kínálatban 30-40 százalékos növekedést produkáltak a szépségápolási és tisztálkodási szerek, illetve a napi fogyasztási cikkek az eMAG-on.

Érdemes gyorsan átvenni az easyboxos rendeléseket

Az eMAG idén december 1-ig vállalja a Black Friday-es rendelések kiszállítását, az első órák számai alapján tízből hét ügyfél easyboxba kéri a termékeit. Annak érdekében, hogy a csomagautomatás rendelések minél gyorsabb átvételére sarkallja ügyfeleit, az eMAG egy iPhone 15 készüléket sorsol ki azok között, akik az átvételi értesítő kiküldését követő 4 órán belül átveszik a csomagjukat.

Az első megrendelések már péntek kora délután eljutottak az easyboxokba, vasárnap végéig az eMAG akár 26 ezer megrendelést is útnak indít az új, 117 ezer négyzetméteres dunaharaszti logisztikai bázis megnövelt hatékonyságának köszönhetően, a fekete pénteki rohammal párhuzamosan pedig a “hétköznapi” rendelések zökkenőmentes kiszolgálására is marad kapacitás.

A Black Friday első óráiban közel öt és félezer megkeresést kapott chaten keresztül az eMAG ügyfélszolgálata, ennek 70 százalékát  - főként egyszerű információkéréseket - Dia, a chatbot képes volt kezelni, a fennmaradó 30 százalék esetében volt szükség emberi közreműködésre - az eddig beérkezett ügyfélmegkeresések 99,7 százalékára választ kaptak az ügyfelek. Az első órák statisztikái alapján tízből nyolc felhasználó mobil eszközről böngészte a Black Friday ajánlatokat, és csaknem minden második ügyfél online bankkártyás fizetést választott.

Hirdetés átugrása →