Pénzvisszatérítés órákon belül - nincs szükség többé pontgyűjtő kártyákra

Teendőmentesen ígér pénzvisszaterítést a felhasználóinak bankkártyás vásárlásaik után a 100 százalékban magyar fejlesztésű fintech startup, a RECASH mobilapp, amelynek közösségi finanszírozási kampányába a Tőkeportálon most be lehet fektetni. Az alkalmazás használatával nincsen szükség többé pontgyűjtő kártyákra vagy QR-kódok beolvasására, a tranzakciók után szerzett cashback, azaz a pénzvisszatérítés órákon belül megjelenik a felhasználó számláján. Zádor Balázs, a RECASH egyik alapítója arról beszélt, az app valóban fizet a regisztráltak adataiért egy biztonságos, a jogszabályoknak megfelelően működő rendszerben.

Zádor Balázs, a RECASH egyik alapítója elmondta, a RECASH két célcsoportot szolgál ki: a felhasználóit, akiknek az app letöltését követően semmi teendője nincs, hogy a bankkártyás vásárlásaik után órákon belül pénzvisszatérítést kapjanak, és a kereskedelmi partnereit, akik e kedvezményeket biztosítják, cserébe a nyers és feldolgozott adatokért, amivel nagyságrendekkel tudják javítani marketingtevékenységük hatékonyságát.

Nem kell többé a hűségpontokat gyűjteni

A 2017-ben alakult társaság számlainformációs szolgáltatóként (AISP) jelenleg hasonló versenytárs nélkül tevékenykedik a pénzügyi intézmények között, hiszen az új EU-s pénzforgalmi irányelv, az úgynevezett PSD2 hazai bevezetésével egy időben váltak aktívvá.

„Európai szinten egy nagyon új piacon vetettük meg a lábunkat, ezért is egyedülálló a kontinensen az, amit mi megvalósítottunk. Gyakorlatilag az ázsiai és amerikai adatszabályozásnál jóval szigorúbb környezetben tudjuk felszabadítani az adatvagyont úgy, hogy azzal a felhasználóknak is kedvezünk. Nemcsak kényelmesebb, hanem megtérülőbb megoldás ez a különféle hűségpontok gyűjtésénél” – mutatott rá a szakember.

Mint fogalmazott, a nyílt bankolás lényege, hogy nagyon biztonságos és szabályozott keretek között férnek hozzá az engedélyezett cégek felhasználók adataihoz, amennyiben utóbbiak ehhez kifejezetten hozzájárultak. A vállalatok így végre tényleg fizetnek az adatokért, valóban pénzt kapnak érte a felhasználók, az applikáció helyettük hajol le a pénzért. A cashback összegek a banki lekönyvelést követő hat órán belül automatikusan megjelennek a felhasználók virtuális számláján. A partnerek kezébe pedig ezzel egy időben egy újfajta, ám rendkívül hatékony marketingeszközt adnak.

„A multik programjai csupán arra jók, hogy a lojalitást fokozzák, de arra, hogy radikálisan növeljék vele a piaci részesedésüket, kevésbé alkalmasak. A mi független rendszerünk profilozza a vásárlókat, a nagy partnerek kizárólagosságot élveznek és lőni tudnak a versenytársak vevőire is. A statisztikák szerint pedig az első cashback után 50-60 százaléknyi felhasználó hű is marad az adott céghez” – értékelte Zádor Balázs az applikáció eredményeit.

25 ezer felhasználó, partnerek közt a Penny, a Praktiker és a Foodpanda is

Az indulás óta eltelt szűk egy év alatt 25 ezer feletti organikus regisztrációt könyveltek el, amit jelentős eredménynek tartanak. A felhasználói szám növekedését most azzal is igyekeznek erősíteni, hogy közösségi finanszírozási kampányba kezdtek.

„Bármelyik regisztrált felhasználónk befektetővé válhat. Az érdeklődést jól mutatja, hogy már most több mint 600-an láttak ebben fantáziát. Ahhoz, hogy egy nagyobb értékű kockázati tőkéhez jussunk, komoly elvárásoknak kell megfelelnünk, a crowdfunding megoldás pedig az ehhez vezető út fontos lépcsőfoka. A közösségi befektetéseket közvetett módon az app felhasználószámának növelésére, így a magasabb megújuló havi bevétel elérésére fordítjuk majd” – mondta.

Végezetül kiemelte, mellettük szól az is, hogy az indulásuktól eltelt rövid idő ellenére olyan partnerekkel rendelkezik a RECASH, mint a ROSSMANN, a Praktiker, a Penny Market vagy éppen a FoodPanda.

A Tőkeportálon a felhasználói hitelesítés után, az online befektetési folyamat révén a RECASH befektetési lehetőség iránt érdeklődők– sikeres kampány esetén, amelynek minimumcélja 80 millió forint, és már 60 milliónál tart – névre szóló részvényhez jutnak. A kampánydokumentáción felül, a befektetői státuszt szerző felhasználókkal a RECASH aktívan kommunikál.

Hirdetés átugrása →