Jönnek az egyéves mesterképzési lehetőségek a Corvinuson

Négy népszerű mesterszakot már egy év alatt is el lehet végezni a Budapesti Corvinus Egyetemen a jövő tanévtől. A Corvinus által kínált, időben sűrített képzés egyedülálló a magyar gazdasági egyetemek körében.  

Négy corvinusos szakon már egy tanév alatt is mesterdiplomát lehet szerezni a szokásos két év helyett, ha a hallgató a korábbi években megfelelő számú extra kreditet vagy releváns munkatapasztalatot szerzett. A magyarországi gazdasági felsőoktatásban egyedülálló lehetőséggel az ellátásilánc-menedzsment, a közgazdálkodás és közpolitika, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, valamint a marketing szakokon lehet élni a 2023/24-as tanévtől. 

 A gyorsított kurzusra nemcsak a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló diákok jelentkezhetnek, hanem minden hallgató, aki teljesíti az adott mesterszak általános felvételi követelményeit: megszerezte alapszakos oklevelét, egy középfokú angol nyelvvizsgát és elegendő hozott kreditet. Beszámítható releváns szakmai tapasztalat lesz minden olyan tudás, ami illeszkedik az elvégezni kívánt szakhoz: nemcsak munkavégzés, hanem például szakkollégiumi kurzus, szakirányú tanfolyam, TDK-kutatás a kurzus témájában vagy korábban a Corvinuson vagy más egyetemen szerzett elismerhető kredit, illetve felvételire előkészítő kurzus is.  

 Az egyéves mesterképzést tervező hallgatóknak érdemes már az alapszakon plusz tárgyakat elvégezniük. A corvinusosok az előírt kreditszám fölött 10 százaléknyi kreditet ingyen vehetnek fel. Az egyéves mesterképzésbe való belépéshez a validáció díja ötvenezer forint. Az önköltséges képzésre járó hallgatóknak előny, hogy ebben a formában a szokásosnál egy évnyivel kevesebb tandíjat kell fizetniük, ugyanakkor a Corvinus Ösztöndíj az egyéves kurzuson is megpályázható. Bővebb információ késő ősztől az egyetem honlapján olvasható majd. 

 A Budapesti Corvinus Egyetemről

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme a gazdasági és társadalomtudományi képzések területén. A 2019. július 1-től alapítványi fenntartásba került, megújuló Corvinus középtávú célkitűzése, hogy az említett területeken ne csak országosan, de Közép-Európában is a legjobb felsőoktatási intézménnyé váljon. A Corvinus Egyetem budapesti és székesfehérvári kampuszán jelenleg csaknem 12 000 hallgató tanul, köztük 2000-en külföldi diákok. Az intézmény világszerte több mint 200 partneregyetemmel ápol szoros kapcsolatot. A Corvinus rendszeresen ér el előkelő helyezést a nemzetközi felsőoktatási rangsorban, Gazdálkodási és menedzsment képzésével a régió első helyezettje lett az Eduniversal 2019-es rangsorában, Vezetés és szervezés mesterképzésével pedig 2020-ban bekerült a Financial Times Masters in Management rangsorába, Európa 100 legjobb üzleti iskolája közé. A Budapesti Corvinus Egyetem az egyetlen olyan magyarországi egyetem a gazdaságtudományok területén, amely két nemzetközi intézményi akkreditációval rendelkezik (AMBA, AACSB). Illusztrációs lehetőségek: https://www.uni-corvinus.hu/fooldal/hirek-es-esemenyek/mediatar/fotogaleria/.

Hirdetés átugrása →