Csaknem négyezren vettek részt a Corvinus nyílt napjain

Rekordot döntött a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napjain részt vevők száma a múlt héten: az alapszakokat bemutató napon mintegy 3500-an, a mesterszakokat bemutató napon több mint háromszázan vettek részt. Nagy érdeklődés övezte az újonnan induló Filozófia, politika, gazdaság, illetve Üzleti adattudomány képzésekről szóló tájékoztatókat, valamint az egyéves mesterdiploma-szerzés lehetőségét ismertető előadást is.

November 17-én, csütörtökön a mesterszakokra jelentkezők, másnap pedig az alap- és osztatlan képzésekre felvételizők töltötték meg a Corvinust. Az események iránt kiemelkedően sokan érdeklődtek, hiszen az első napon körülbelül 300-350 hallgató, a másodikon pedig 3500 fő vett részt. A felvételizők mindkét nyílt napon szaktájékoztatókon pillanthattak bele az őket érdeklő képzésekbe, az alap- és osztatlan képzések nyílt napján pedig szakbemutatókkal is várták őket az egyetem szakfelelősei és oktatói.

A két nap alatt sokan voltak kíváncsiak a 2023 őszén újonnan induló corvinusos képzésekre is, mesterszakon a Politikai gazdaságtan, alapszakon pedig a Filozófia, politika, gazdaság (nemzetközi rövidítése szerint PPE), illetve az Üzleti adattudomány (Data Science in Business) programokra. Mindezek mellett nagy érdeklődés övezte az egyéves mesterdiploma-szerzés lehetőségét bemutató előadást is.

Az alapszakos nyílt napon az aulát és a zsibongót is megtöltötték a kitelepülések, ahol többek között az egyes szakok, a nemzetközi lehetőségek, a Corszak, a sikeres felvételire ingyenesen felkészítő Studium Generale, a Szabó Kálmán Tehetségprogram és számos más diákszervezet mutatkozott be, a Kommunikáció standjánál pedig corvinusos ajándékokat nyerhettek a szerencsekeréken. Akik két előadás között aktívan szerettek volna kikapcsolódni, azok a zsibongóban csocsózhattak vagy pingpongozhattak, a pénteki nap pedig campustúrákkal zárult. 

A felvételi jelentkezési határidő előtt még lesz lehetősége a leendő hallgatóknak arra, ahol többet tudjanak meg az egyetemi képzésekről. A  középiskolások és mesterszakra jelentkezők a számukra készült corvinusos honlapok mellett jövő január 12-14. között az Educatio kiállításon is találkozhatnak a Budapesti Corvinus Egyetemmel.

Hirdetés átugrása →