Csúcson az ingatlanpiac: közel 11 ezer lakoingatlan cserélt gazdát februárban

Nincs megállás az ingatlanpiacon. A tavalyi évnél drasztikusan, 72%-kal erősebb forgalommal zárt februárban a hazai ingatlanpiac, amely tavaly év elején ebben az időszakban volt a mélyponton. A Duna House által becsült 10 754 tranzakció 2024 januárjához képest 29%-kal volt erősebb, és újra átlépte a 10 ezres határt, ami utoljára 20 hónapja, 2022 júniusában történt meg. 

A Duna House várakozása szerint az első negyedévben biztosan kitart a fokozódó ingatlanpiaci aktivitás, amit az otthonteremtési támogatások és a csökkenő hitelkamatok okoznak. A vevői érdeklődés továbbra is erős, amely márciusban további sikeres tranzakciókat eredményezhet.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkájának, a Credipass-nak a hazai adatai alapján idén februárban 70 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott, amely januárhoz képest 5%-os csökkenést jelent, viszont a tavalyi februári mélyponthoz képest még így is több mint a duplájára nőtt, 112%-ot emelkedett. A tavalyi év végi CSOK kivezetések áthúzódó hatása után, a következő hónapokban már az új otthonteremtési támogatások húzhatják felfelé a hitelpiacot. A hiteles vásárlóknál egyértelműen érezhető a csökkenő kamatok okozta bizalom, amely így az ingatlantranzakciók számában is emelkedést jelenthet.

Hirdetés átugrása →