ESG-vel az értékteremtés és a társadalmi fenntarthatóság útján

Hogyan segíti az ESG „S” komponensének vállalati integrációja az üzleti szereplők iránti bizalom erősítését és a társadalmi fenntarthatóság megteremtését? Milyen főbb kihívások, lehetőségek és jógyakorlatok vannak a vállalati értékteremtés és társadalmi felelősségvállalás területén? Nagyvállalati és üzleti fenntarthatósági vezetők, szakértők és civil szervezetek szakemberei adnak választ ezekre a kérdésekre a 2022. október 6-án, Budapesten megrendezendő KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. konferencián. Az Effekteam Egyesület által szervezett szakmai esemény keretében sor kerül az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására is.

„Folyamatosan növekszik az elvárás a vállalatokkal szemben, hogy működésük során ne csak a részvényesi, befektetői érdekeket tartsák szem előtt, hanem a munkatársak, a beszállítók, az ügyfelek, a környezet és az ahhoz tartozó közösségek igényeit is vegyék figyelembe. Egy felelős cég számára ma már nem az a kérdés, hogy tesz-e valamit a társadalomért, hanem inkább az, hogy amit tesz, az releváns-e, összhangban van-e a szervezet mindennapi működésével, illetve megfelelően reflektál-e az adott közösségek igényeire. Az ESG három komponense közül az „S” tudja leginkább segíteni a vállalatokat a bizalom építésében, az érintettekkel való párbeszéd erősítésében és a társadalmi fenntarthatóság kialakításában, ezért áll ez a téma idei éves szakmai konferenciánk fókuszában is – mondta dr. Molnár Klára, a rendezvényt szervező Effekteam Egyesület igazgatója, szakmai vezetője.

A 2022. október 6-án megrendezendő, KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – Bizalomépítés és társadalmi fenntarthatóság az ESG tükrében című konferencia előadói az üzleti szereplők közösségekért, munkatársakért, fogyasztókért vállalt felelősségének területeit járják körül, felvázolják a legfontosabb kihívásokat és a lehetséges megoldásokat, valamint arra is választ keresnek, hogy ezek a kihívások és megoldások milyen változásokat eredményezhetnek a vállalatok és stakeholdereik életében. A meghívott szakértők áttekintést adnak a stakeholderek érdekein alapuló, a közösségek jóllétét és az emberek életminőségét szem előtt tartó vállalati értékteremtés és felelősségvállalás gyakorlati példáiról, lehetőségeiről, segítő és hátráltató tényezőiről.

A szakmai program keretében kerül sor az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására. Az idei díjra július 31-ig nevezhettek a Magyarországon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok. A hazai vállalati szektor társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági törekvéseinek erősödését jelzi, hogy az idei évben minden korábbinál több pályázat született. A beérkezett programokat ötfős szakmai zsűri bírálta el. A testület már meghozta döntését a nyertesekről és a kategóriánként shortlistre került pályázatokról. Ez utóbbiakra szeptember 19-30. között a nagyközönség is szavazhat és kiválaszthatja az idei közönségdíjas programot. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást az október 6-i konferencia záróakkordjaként kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

Hirdetés átugrása →