Szövetségre léptek Magyarország legnagyobb hitelközvetítői

A legnagyobb független pénzügyi közvetítők együttműködésével, a napokban megalakult a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége (FPKOSZ). A Szövetség alapító tagjai a Bankmonitor, C&I Hitelnet, Finex, a Duna House képviseletében a Hitelcentrum Kft, az Otthon Centrum képviseletében a HC Központ Kft és az OVB. A társulás küldetése, hogy növelje a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét. 

A hazai pénzügyi szektorban a független hitelközvetítők jelentős volument fednek le. A szektorban működő vállalkozások száma megközelíti a 350-et, akik az értékesített jelzáloghitelek közel 50%-át bonyolítják le évről évre. Tavaly összesen 1.300 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott Magyarországon az MNB tényadatai alapján, ami 2020-hoz képest 40%-os növekedést jelent a hitelpiacon. Ezt alapul véve a független hitelközvetítők közel 600 milliárd forgalmat generáltak 2021-ben a jelzáloghitel-piacon.

Az FPKOSZ összefogja azokat a pénzügyi szolgáltatás közvetítői területen tevékenykedő független szakembereket és gazdálkodó szervezeteket, akiknek fő célja, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsák ügyfeleiknek, miközben a lakossági pénzügyi szolgáltatást közvetítők szakmai érdekeit is védik Magyarországon. Mindezt úgy, hogy hivatásukat elkötelezetten és etikusan végzik, megfelelve a folyamatosan változó szabályozási és gazdasági környezetnek.

„A szövetség működésének alapértéke az etikus ügyfélkiszolgálás. Így küldetésünket is e norma alapján fogalmaztuk meg, miszerint növeljük a lakossági pénzügyi szolgáltatások piacának átláthatóságát és az ügyfelek bizalmát, elégedettségét. Az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabban tudunk egyeztetni a pénzintézetekkel és a Magyar Nemzeti Bankkal közösen ügyfeleink érdekeinek védelmében" – nyilatkozta Fülöp Krisztián, a szövetség elnöke, a Duna House Pénzügyek vezetője. „A társulás emellett bátorítja az innovatív üzleti megoldások megalkotását és a képzési tevékenység fejlesztését, fórumot biztosít az új gondolatok és az üzleti kapcsolatépítés számára, valamint véleményt formál jogalkotási és szabályozási kérdésekről."

A szövetség a lakossági hitelekkel, hitelezési tevékenységgel, tagjai tevékenységi körébe tartozó pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatosan a jövőben rendszeres tájékoztatást ad a lakosság, a pénzintézetek és sajtó munkatársai számára.

Az alapítótagok a szövetség elnökének Fülöp Krisztiánt, a Duna House Pénzügyek vezetőjét választották meg. Az elnökségben helyet foglal még Bánfalvi László (HC Központ Kft., Otthon Centrum), dr. Lukácsy Gergő (Winkler, Barna & Társai Ügyvédi Iroda), Eckert László (Financial Expert Országos Hiteliroda Hálózat Kft., Finex), Fitos Szilárd (C&I Hitelnet Pénzügyi Szolgáltató és Tanácsadó Kft.), dr. Lutz Adrienn (OVB Vermögensberatung Általános Biztosítási és Pénzügyi Szolgáltató Kft.) és Sándorfi Balázs (Bankmonitor Partner Kft.). A jövőben a szövetség dinamikus bővülése várható, több jelentős hitelpiaci szereplő jelezte már csatlakozási szándékát.

Hirdetés átugrása →