Növekedni, nem csak túlélni - Szekeres Viktor Gloster Nyrt.

Főiskolai tanulmányai mellett indította el Szekeres Viktor a Glostert, ami a telefonos kezdetek után ma már az informatikai szolgáltatások széles körét kínálja. Hosszú évek fejlődése után az első számú vezetői posztból már visszalépett, most a cég felvásárlási terveit irányítja. 

Az Államigazgatási Főiskola nem igazán kötötte le az energiáit, a telefon viszont már gyerekkora óta érdekelte, így jutott el oda Szekeres Viktor, a Gloster Nyrt. alapítója és jelenlegi többségi tulajdonosa, hogy még felsőfokú tanulmányai idején létrehozza a céget. A 2002-es indulást persze az is ösztönözte, hogy a távközlési piac liberalizációjának köszönhetően komoly lehetőségek nyíltak, sorra indultak az alternatív szolgáltatók, és Szekeres Viktor is egy ilyen társaságnál kezdett el dolgozni a főiskola mellett. Hamar rájött azonban, hogy van egy jelentős piaci rés: az alternatív szolgáltatók ugyan a vonzó csomagjaikat sok ügyfélnek tudták értékesíteni, viszont, nincs aki bekösse az új felhasználókat a vezetékes hálózatba. A Gloster induláskor erre a tevékenységre szakosodott, és míg Szekeres Viktor vitte az üzleti vonalat, alapítótársa a telepítésekért felelt. A mobiltelefonok elterjedésével, illetve az internet- és az IP-alapú kommunikáció térhódításával a klasszikus vezetékes telefóniára egyre kisebb lett az igény, ezzel párhuzamosan viszont nagyra nőtt a kereslet az informatikai megoldások és szolgáltatások iránt. „A cégeknek már nem az volt a legnagyobb gondjuk, hogyan osztják szét a telefonvonalaikat, hanem az, hogyan lesz wifi az egész székházban, a telephelyen, vagy olyan tűzfal, amely megakadályozza, hogy feltörjék a vállalati hálózatot, illetve hogyan tudják biztonságosan elmenteni az adatokat” – vette észre a változást az alapító. „Megváltoztak az igények, és ilyenkor sokan abba mennek tönkre, hogy nem hajlandóak váltani. Én más utat választottam, kivásároltam az üzlettársam és elkezdtem olyan embereket keresni, akiknek a segítségével informatikai problémákat tudtunk megoldani, ez a váltás 2009–2010 környékén történt. Sikerült egy nagy gyártó partnert is magunk mellé állítani, a Ciscót. Szerencsénk is volt, a 2008-ban indult gazdasági válság minket annyira nem érintett, az IP-telefónia ugyanis még dübörgött, nagyon sok vállalkozás kereste, hogyan tudja csökkenteni a költségeit, köztük a telefonálásért és ezért sokan váltottak IP-alapú megoldásra. Összességében jól jöttünk ki abból a válságból, ahogyan a mostani vírusválság is fellendülést hozott. A járvány kirobbanása után néhány hónapra ugyan megálltunk, de aztán a cégek felfedezték, hogy most nem azért van szükségük informatikai megoldásokra, mert ebbe az irányba megy a világ, hanem .....

Cikkünk teljes terjedelemben az 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyvben jelent meg. Ha kíváncsi hogyan lettek sikeresek a feltörekvő magyar középvállalkozások, keresse a könyvet a könyvesboltokban, vagy rendelje meg a kiadótól közvetlenül, most extra kedvezménnyel.

Hirdetés átugrása →