Elkészült a Grand Hotel Esztergom

A Kisfaludy Program 3,2 milliárd forintos támogatásával elkészült a Grand Hotel Esztergom szálloda. A beruházással hiánypótló létesítmény jött létre, hiszen nagyon kevés az olyan vidéki szálláshely, amely kiváló adottságokkal rendelkezik mind a konferencia- és üzleti, mind pedig a szabadidős-családi turizmus terén. Ez a Kisfaludy Program egyik első olyan szállodája, amely a válság idején készült el, és a vendégek már birtokba is vehették.

A négycsillag superior kategóriájú létesítmény a Mária Valéria-hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten épült, egyedülálló panorámával a bazilikára. A Dunakanyar új, közel 30 ezer négyzetméter alapterületű szálláshelyén a lakosztályokkal együtt összesen 149 szobát, több nagyméretű konferenciatermet, számos szekciótermet, egy teraszos éttermet, számos lakosztályt, valamint wellness- és rekreációs részeket alakítottak ki. A szálloda megépítésével 100 új munkahely jött létre. A járványidőszak legnehezebb pillanataiban is sok ezer fejlesztés zajlott, amelyeknek köszönhetően az újrainduló turizmusban a turistákat európai színvonalú, sokoldalú kínálat várja országszerte. Ebben nagy szerep jut az olyan kiváló létesítményeknek, mint amilyen a Grand Hotel Esztergom is.

Hernádi Zsolt, a létesítmény befektetője elmondta, hogy a Grand Hotel Esztergom létrehozása 9,2 milliárd forintba került, ehhez 3,2 milliárd forint támogatást biztosított a Magyar Turisztikai Ügynökség. A szálloda megnyitásával megélénkül a város turizmusa, és eltűnt végre az a félbehagyott beruházás, amely 10 évig éktelenkedett a bazilika szomszédságában.

Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettesének tájékoztatása szerint a nyáron a korábbi időszaknál 60 százalékkal több vendég érkezett Esztergomba, 87 százalékuk belföldi volt. A foglalások 71 százalékát szállodában, 13 százalékát panzióban töltötték el. Hozzátette: a turizmus jó nyarat zárt, és őszre is optimisták az előrejelzések. Emellett hangsúlyozta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség azon dolgozik, hogy a turizmus újra a gazdaság húzóágazata legyen.

Flesch Tamás, a szállodát üzemeltető Continental Group ügyvezetője kiemelte, hogy a Grand Hotel Esztergom megnyitásával hiánypótló kínálat jelent meg a városban. Több száz fős konferenciák is megrendezhetők a komplexumban, ugyanakkor családi kikapcsolódásra is alkalmas. A csodálatos panorámájával és kiváló szolgáltatásaival turisztikailag magasabb szintre emeli Esztergomot.

Hirdetés átugrása →