Pörögnek az új autó eladások

Rekord hónapot hozott a július, több mint 15 ezer személyautó talált gazdára. A listát továbbra is a suzuki vezeti, a dobogón az Opel és a Toyota.

Júliusban 15 284 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 27 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ez egyben azt is jelentette, hogy az év első hét hónapban 89 830 új gépkocsit adtak el, ami 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE). Jól látható, hogy bár a július kiugró hónap volt, de a növekedés azért egyre mérsékeltebb, míg 2017-ben a teljes évben 20, tavaly 17,5 százalékkal nőtt a teljes piac, addig most, az első 7 hónapban egy számjegyű volt a növekedés.

Júliusban egyébként a legtöbb autót a Suzuki adta el, szám szerint 3944 darabot, a márka piaci részesedése ezzel 25,8 százalék volt. A lista második helyén az Opel állt 1108 darab eladott új személyautóval és 7,2 százalékot meghaladó piaci részesedéssel, őket követte a Toyota, a Skoda és a Volkswagen. 

A számokban egyelőre még kevésbé látszik, de augusztustól már jól érzékelhető lesz, hogy nagy népszerűségnek övezi a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását is. Az első két hónapban az igénylők száma, meghaladta a várakozásokat, több mint tizenegyezer kérelem érkezett. A KSH népszámlálási adatai szerint egyébként Magyarországon összesen 170 ezer legalább 3 gyereket nevelő család van. Mint ismeretes, a legfeljebb 2,5 millió forintos támogatás legalább hétszemélyes új autó vásárlásához kérhető, a támogatás összege az autó vételárának maximum 

Hirdetés átugrása →