Középpontban a KKV

KKV üzletágat indít az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, amely 20 milliárd forintnyi befektetéssel a háta mögött a hazai kis- és középvállalati szektorban erősíteni kívánja a generációváltást, a  piaci konszolidációt és a külföldi befektetést.

„Az új üzletággal az a célunk, hogy a startupok után, most  a KKV szektor meghatározó tőkefinanszírozó partnere legyünk”-  mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója. A Hiventures MFB forrásból megvalósuló 31 milliárd forintos KKV üzletág finanszírozási megoldásai azokat a hazai vállalkozásokat támogatják, amelyek  családon kívüli cégutódlásban gondolkodnak, vagy  hazai és külföldi cégfelvásárlással kívánják bővíteni tevékenységüket. De azoknak is segíteni  kívánnak, akik kinőtték az országhatárt és külföldön fektetnének be.

Az üzletág indításának célja, hogy a hazai KKV szektor szereplőinek elégséges saját tőkéje legyen fejlesztésre, valamint a növekedés, piacbővítés és működés finanszírozására. A befektetés mértéke esetenként 50 millió és 3,1 milliárd forint közötti, 10% körüli éves hozammal. Az elvárt önerő pedig körülbelül 30%, amely ügyletenként változhat. A Hiventures minden esetben kisebbségi tulajdonrészes marad.

 „Az elmúlt időszakban a hozzánk beérkező 10 ügylet nagy része a generációváltással kapcsolatos kihívásokkal küzdött. Természetesen vannak olyan KKV-k, ahol nem az utódlás a kérdés, hanem a növekedés, esetleg más, hasonló profillal rendelkező cégek felvásárlása áll a fókuszban, vagy egy szomszédos országban, külföldi befektetés lehet a cél, vagy akár távolabb is merészkedne, például a balkáni országokba.”- tette hozzá Mikesy Álmos, a Hiventures vezérigazgató-helyettese.

A cég az első KKV konferenciáját KKV Tőkefinanszírozás 2019: Utódlás, Fúzió, Export címen, október 17-én a Portfolio-val közösen rendezi meg, ahol a szektort érintő fontosabb témákat vitatják meg. További információ: Schubauer Krisztina, Marketing és Kommunikációs Igazgató, media@hiventures.hu

Hirdetés átugrása →