Csomagolás - hosszútávra

A fogyasztói szokások gyökeres változása, így a kisebb kiszerelés vagy a környezettudatos csomagolás iránti erősödő igény, új kihívások elé állítják a csomagolóipart. A hosszú távú stratégiával rendelkező cégek igyekeznek felkészülni a várható töréspontokra.

A magyar piacon meghatározó szerepet betöltő Sipospack Kft. szerint egy vállalat eredményes, hosszú távú működéséhez három tényezőre van szükség: vállalati szervezettség, sikeres generációváltás és nyitottság az ismeretlen területek meghódítására.

„A K&H támogatási stratégiájának egyik fontos területe a vállalkozásösztönzés, amelynek részeként a Bank kiemelt hangsúlyt fektet a hazai családi vállalatok hosszú távú működésének és a családi értékek továbbvitelének támogatására. A K&H családi vállalatok kiválósági díj, hosszú távú sikeres stratégia kategóriájában azokat a cégeket díjazzuk, amelyek jól átgondolt és kidolgozott stratégiával tudatosan építik működésüket – mondta Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok szakértője. Legutóbb a Sipospack Kft. eredményét ismerték el.

Szervezettség mindenek felett

A magyar piacon meghatározó szerepet betöltő cég hosszú távú stratégiája három alappilléren alapul. „Működésünk egyik alapfeltétele a vállalaton belüli szervezettség kialakítása. A kezdetekben többnyire megérzéseken alapuló döntéseket hoztunk, de a korábbi szemléletmódot felváltotta a managementépítés, a teljesítménymutatók és a rendszeres értékelések, valamint a folyamatoptimalizálás” – mondta  Sipos Gyula, a Sipospack Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Generációváltás

A cég szerint a stratégia elengedhetetlen és egyben kritikus pontja a generációváltás sikeressége. A stafétabot átadása ugyanis nagymértékben meghatározza az üzletfolytonosságot, ezért érdemes előre felkészülni rá. Így elkerülhetők a jövőbeni nézeteltérések és félreértések a jelenlegi vezető és az utód között, valamint az üzleti partnerek és megrendelők felé is pozitívum, ha azt látják, hogy stabil a cég működése.

Ismeretlen területek

A Sipospack stratégiájának harmadik eleme az ismeretlen területek meghódítása. „A felkészültség, a nyitottság és a rátermettség elengedhetetlen, hogy új területek felé nyissunk. Mindezekre igyekszünk a munkavállalók folyamatos képzésével és új vállalatirányitási rendszer modulok bevezetésével felkészülni, amelyek összességében stratégiánk legfontosabb elemét, a vállalati szervezettséget is erősíteni tudják” – tette hozzá Sipos Gyula.

 

Hirdetés átugrása →