Öt menő app vállalkozóknak

Íme öt olyan mobilalkalmazás, amit minden vállalkozónak ajánlani tudunk. Ezekkel öröm a munka: szépek, jók, élvezetesen használhatók, és beváltak, pénzügyektől a napi rutinon át a kapcsolatépítésig.

1. Pocket

A Pocket az “Ezt elteszem későbbre!” érzés megvalósításának online eszköze, évek óta lehetetlen kiszorítani a népszerűségi listák tetejéről. A Pocket segítségével egy pillanat alatt meg tudod oldani, hogy akkor se maradj le egy érdekes cikkről, vagy hasznos, de nem sürgős e-mailről, ha éppen nem tudsz vele foglalkozni. Akármi is az, a Pocket egyben lementi a felhőbe, úgyhogy később megnyithatod gépről vagy telefonról, akár internetkapcsolat nélkül is! Érdemes aztán külön napirendi pontként beírni a naptáradba azt, amikor megnézed, mi gyűlt össze a “zsebedben”. Ez mindig szuper érzés lesz, hiszen itt csak olyasmi van, amit te saját magadnak “gyűjtöttél”, azaz garantáltan érdekes cikkek, anyagok, ötletek várnak rád.

2. Slack

4-5 éve kezdtek igazán elterjedni a csoportos projektmenedzsment szoftverek, mint amilyen a Basecamp vagy a Teamwork - ezek közül lassan egyeduralkodóvá válik a Slack.

A Slackben egyszerűvé válik a csapatmunka, a tervezés, a feladatok nyomonkövetése, a kommunikáció. Minden rendszerezett, világos, szerkeszthető, címkézhető. Sokan nem értik elsőre, miért kéne ilyen szoftvereket használniuk, amikor e-mailben is le lehet mindent kommunikálni… nos, jellemzően éppen nekik lenne égető szükségük egy ilyen programra. Amennyiben sikerül a csapatot rávenni a rendszeres használatára, akkor nincs visszaút, és új távlatok nyílnak meg a munka szervezésének hatékonyságában

3. Camcard

Vállalkozóként gyakran kerülsz olyan helyzetbe, hogy névjegyet cserélsz valakivel. A névjegykártya nosztalgikus analóg megoldás egy digitális korban, de abszolút van még létjogosultsága. A gond csak az, hogy elkallódhat. A kártyákat külön kártytartóban kell gyűjtened, ami csak egy újabb nehézkes és kényelmetlen tárgy. Milyen jó lenne, ha  a névjegykártya egyből “szinkronizálna”, és a telefonszám, a mailcím, egyből varázslatosan megjelenne az online adattáradban, a telefonodon és a leveleződben, nem igaz?

Nos, a Camcard ebben segít: ha az appal lekapod a frissen kapott kártyát, minden adatot a megfelelő helyre felment neked!

4. Wave

Ha kisvállalkozásként szeretnél gyönyörű, testreszabott digitális számlákat kiállítani és ügyfeleknek küldeni, a Wave a neked való választás. Mivel az egész egy app, ezért minden számlázási teendőd és infód egy kényelmes, áttekinthető felületen jelenik meg, tehát a könyvelésed nagyja is automatikusan megtörténik benne.

5. Mint

A személyes pénzügyek intézésének világbajnoka a Mint. A közműszámláidtól kezdve a magánbefektetéseidig mindent egy appban összefoglalva láthatsz - ha Amerikában élsz. Hátránya, hogy a magyarországi szolgáltatókkal való kapcsolatuk erősen kérdéses, nekünk egyelőre marad a kevésbé integrált, kiterjedt és esztétikus Díjnet.  

(forrás: kkv.blog.hu)

Hirdetés átugrása →