A 365 valójában 366

Igen, 366. Nem elírás, nem elszámolás. A 365 üzleti történet című könyvbe a szerkesztő egy hirtelen mozdulattal betett február 29-re még egyet. A véghajrában túlfutottak a „célszámon”, és hirtelen túl sok lett a sztoriból…

De jó sztoriból sosem lehet túl sok! A könyvben 365 magyar cégvezető, menedzser, vállalkozó idéz fel egy-egy olyan történetet, amely valamiért egy életre emlékezetes maradt. Szívszorító drámák, megdöbbentő fordulatok, frappáns megoldások, különös fejlemények, izgalmas lehetőségek, szerencsés végkifejletek. Az üzletet leginkább számokkal, grafikonokkal, trendekkel szokás jellemezni. Ha emelkednek, akkor minden rendben van. Ha lefelé mutatnak, akkor pánik törhet ki… Csakhogy a számok mögött emberek vannak, küzdelmek, jó és rossz válaszok, lelkesedések és elkeseredések, csődök, újrakezdések, sírás és nevetés, és sok-sok kreatív, egyedi és nagyon emberi megoldás. Az üzletek mögött ott van maga az élet. És ez ott van a 365 üzleti történet című könyvben.

Aki ezt a könyvet elolvassa – vagy csak néhány történetet –, az színesebbnek vagy legalábbis változatosabbnak, küzdelmesebbnek tartja majd az üzletemberek világát. Becsülni kezdi – ha idáig nem így lett volna – az emberi teljesítményt, ami szerencsés esetben haszonnal is jár. Üzleti, emberi nyereséggel.

És hogy ne csak a „levegőbe” beszéljünk, íme néhány idézet a 366 történetből:

„Sulykolták belénk, mi vagyunk a legjobbak. Tina Turner slágere, a Simply the Best volt a cég himnusza… Sokat beszéltek a cég ethoszáról is, arról, hogy a cégünk a könyvvizsgáló szakma lelkiismerete, a megtestesült tisztesség. Büszke voltam, hogy ebbe az elitcsapatba tartozom… Aztán … Egy világ omlott bennem össze. Az igazság bajnokából egy rossz vezetés egy álszent csalót csinált..”

(Cikkünk teljes terjedelmében a K&K Magazin júniusi számában jelent meg. Keresse a nagyobb újságosoknál, vagy fizessen elő! Ha kérdése van, írjon nekünk!)

Hirdetés átugrása →