A Budapest Bank vezető szerepre tör a kkv szegmensben

Dinamikusan növekedett a Budapest Bank vállalati üzletága 2019. első félévében: a bank leszerződött vállalati hitelállománya 24%-kal 700 milliárd forintra nőtt, míg az üzletág folyószámla és lekötött betét állománya 18%-kal 400 milliárd forintra emelkedett. A bank számára stratégiai fontosságú kkv szektorban szintén kiváló eredmények születtek: 23%-kal nőtt a pénzintézet kkv hitelállománya, az új ügyfelek számát pedig 24%-kal sikerült növelni.

A Budapest Bank hazai kis- és középvállalatokra szakosodott vállalati üzletága évek óta a vállalati bankpiac meghatározó, élvonalbeli szereplője. Ezt igazolják vissza 2019. első félévének eredményei is:

  • A bank leszerződött vállalati hitelállománya 24%-kal 700 milliárd forintra nőtt, míg az üzletág folyószámla és lekötött betét állománya 18%-kal 400 milliárd forintra emelkedett.
  • 2019. első félévében az új hitelkihelyezések összege meghaladta a 204 milliárd forintot, ami 44%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A vállalati üzletág bevételei is erőteljesen nőttek: 21%-kal emelkedtek az elmúlt év azonos időszakához képest.

A folyamatos termékfejlesztésnek, és ezáltal a termékportfólió bővítésének köszönhetően a bevételeken belül kimagasló a treasury szolgáltatásokból származó növekedés aránya is.

24 százalékkal több a KKV-s ügyfél

A fenti eredmények a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálása mellett annak is köszönhetők, hogy ebben az időszakban 24%-kal több új kkv ügyfelet akvirált a bank, mint a tavalyi első félévben, így 2019 második negyedévében a pénzintézet új ügyfelek szerzése tekintetében első helyezést ért el a piacon a kis- és középvállalati szegmensben.

forrás: bankármagazin.hu

Hirdetés átugrása →