Csendes generációváltás

Miközben javában zajlik, és egyre több kézzelfogható eredményt hoz a generációváltás, egy koncentrációs-centralizációs folyamat is végbemegy Magyarország egyik legjelentősebb logisztikai vállalkozásánál, a Trans-Sped cégcsoportnál.

A Trans-Sped cégcsoport, azaz a Fülöp Zsolt, valamint két fia, Fülöp Szabolcs és Fülöp Levente érdekeltségébe tartozó cégek január elsejétől egyetlen, egységes nagyvállalatként fognak működni. Az összeolvadással az eddigieknél is hatékonyabb, versenyképesebb struktúrát kívánnak létrehozni, miközben legfontosabb célpiacuknak továbbra is az ipari boom eredményeként Debrecenben is egyre szaporodó, nagy árukibocsátó, termelő vállalatokat tekintik. Az ő jobb kiszolgálásukat célozza a fiatal generáció által inspirált vállalatirányítási és informatikai reform.

A Trans-Spedet csaknem harminc éve megalapító Fülöp Zsolt úgy látja, hogy cégük stabilan, organikusan fejlődik. „Ambicionáljuk a folyamatos bővülést, de óvatos duhajként kerüljük a nagy ugrásokat” – állítja, ámbár ez túlzott szerénységnek tűnik, ha meggondoljuk, hogy a cégalapító nagybátyja által Fülöp Zsolt üzleti terve alapján befektetett hárommillió forintos tőkéből közel 30 év alatt hová jutott a Trans-Sped, és nem feledkezünk meg arról sem, hogy a cégcsoport növekedése az utóbbi tíz évben is folyamatosan 10 százalék körül mozgott...

Cikkünk teljes terjedelmében a K&K Magazin októberi számában jelent  meg. Keresse a nagyobb újságosoknál, vagy fizessen elő! Ha kérdése van, írjon nekünk!

Hirdetés átugrása →