A kkv-k felé nyit a Nemzetközi Beruházási Bank

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) a Budapestre költözés óta eltelt 6 hónap alatt 11 százalékkal növelte a hitelállományát, ami év végére meghaladja az egymilliárd eurót - számolt be a bank vezetősége.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a régió közép- és kisvállalkozási szektora iránt nyit a bank, amely infrastrukturális, energiaipari és gépberuházásokra is ad új hiteleket új projektekre. A fenntarthatósági beruházások (ESG: Environment, Social, Government) egyre nagyobb arányt képviselnek a hitelezett projektek értékében.

A jövőre 50 éves bankot idén felminősítették, Magyarország 2015-ben lépett be a tagok közé, és jelenleg hazánk Oroszország és Bulgária után a harmadik legnagyobb részvényese lett a pénzintézetnek. A csatlakozásról szóló döntésben igen fontos szerepe volt annak, hogy a bank vezetése új alapokra helyezte az intézmény működését.  A pénzintézet új stratégiája és annak gyors ütemű végrehajtása lehetővé tette, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank modern, nemzetközi fejlesztési bankká váljon.

(forrás: novekedes.hu)

Hirdetés átugrása →