A tökéletes bor–étel párosítás

Van egy étterem, ahol már alapításkor elhatározták, hogy nem akarják terhelni a vendéget annak felelősségével, milyen remek bort válasszon egy minőségi ebédhez, vacsorához. Borászról elnevezett étterem, nem csak borkedvelőknek.

Ha egy étterem egy drága, gyönyörű szálloda aljában, kvázi részeként működik, simán megengedhetné magának, hogy nem nyit az utcára, a külsős vendégek felé. És ezt a nyitást érthetjük jelképesen vagy valóságosan. Éppen ezért gesztusértékű és határozott szándékot közvetítő az a gyönyörű üvegportál, ahol a körútról a Bock bisztrót megközelíteni van lehetősége az igényes közönségnek. A beltér egyszerre elegáns és polgári, amilyennek egy éttermet gondoltunk száz éve, és szeretnénk talán száz éve múlva is. Az enteriőr, a pincérek, az étlap, a borkínálat mind az sugallják: ülj le, szívesen vagy látva, a legjobb helyen jársz… Amikor az étterem koncepcióját eldöntötték 15 évvel ezelőtt, nem volt még ennyire egyértelmű, mint ma, hogy magyar ételhez magyar bort adjunk, abból is lehetőleg olyat, ami jó...

Cikkünk teljes terjedelmében a K&K Magazin decemberi  számában jelent  meg. Keresse a nagyobb újságosoknál, vagy fizessen elő! Ha kérdése van, írjon nekünk!

Hirdetés átugrása →