Dobbantó Program - nőknek

Tíz éves a Budapest Bank és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány együttműködésén alapuló Dobbantó Program, amely a nők vállalkozói ismereteinek és készségeinek fejlesztését tűzte ki célul.

 A program keretein belül idén tavasszal is elindul a 12 napos kompetenciafejlesztő tréning, emellett Business Model Canvas kurzus, valamint egy új, digitális kompetenciát fejlesztő képzés is várja a jelentkezőket.

A nők gazdasági szerepvállalása elmarad a társadalomban betöltött szerepüktől, mindössze a vállalkozások harmadát vezetik nők. Hazánkban a női vállalkozók a teljes vállalkozói szektor egyharmadát képviselik. A Budapest Bank azért hozta létre a „Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek” programot tíz évvel ezelőtt, hogy támogassa a nőket vállalkozói ismereteik bővítésében, a kapcsolatteremtésben, segítve őket a vállalkozás indításában és fejlesztésében. A program szakmai együttműködő partnere és a képzések megvalósítója a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, a vállalkozásfejlesztés elismert hazai szakértője.

 

„A Dobbantó sikerét a számok is alátámasztják: az elmúlt tíz évben több mint kétezren vettek részt a programban, ezen belül is körülbelül négyszázan végezték el a program fő elemét, a tizenkét napos Dobbantó tréninget. Emellett kialakult egy összetartó közösség is a vállalkozónők között. A korábban jól bevált képzéseket ebben az évben is elindítjuk, de az idei kerek évforduló alkalmából több újdonsággal is bővül a Dobbantó Program, így például egy mentorprogrammal és egy új digitális kompetencia-fejlesztő képzéssel” – mondta Dancsné Engler Bernadett, a Budapest Bank kisvállalkozási üzletágvezetője.

 

Már lehet jelentkezni a tavaszi Dobbantó tréningre

A Budapest Bank a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal együttműködve idén is meghirdeti a Dobbantó Program egyik legkeresettebb képzését, a Dobbantó tréninget. „A 12 napos képzés kimondottan a női vállalkozók igényeihez igazodó eszközökkel fejleszti a legfontosabb vállalkozói készségeket, emellett szemléletformálással, tanácsadással és mentorálással is segíti a résztvevőket üzleti céljaik elérésében” – mutatott rá Lakatosné Lukács Zsuzsanna, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója. „A Dobbantó tréning többek között azért olyan népszerű hosszú évek óta, mert a tematika évente történő frissítése során nemcsak szakmai szempontokat, hanem a résztvevők igényeit is figyelembe vesszük.”

 

A vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó nők számára meghirdetett tréning 20 fős csoportban zajlik hat héten át, heti két napban, összesen 90 órában. A képzés piaci ára 300.000 forint, amelyhez a szervezők bruttó 40.000 forint hozzájárulást kérnek a résztvevőktől, a további költségeket pedig a Budapest Bank finanszírozza. A február 24-én induló tréningre a SEED Alapítvány honlapján keresztül ide kattintva lehet jelentkezni február 16-ig.

 

A Dobbantó tréning mellett ebben a félévben is lesz Business Model Canvas workshop, amely során mindenki személyre szabott gyakorlati tanácsokat kaphat vállalkozása üzleti tervezéséhez. A kurzus célja egy induló, vagy egy már meglévő vállalkozás üzleti modelljének közös átgondolása. A március 3-i képzésre itt lehet jelentkezni február 23-ig.

 

Újdonságokkal ünnepli 10 éves jubileumát a program

A Dobbantó Program ebben az évben új elemekkel is bővül, többek között a most induló Mentorprogrammal. A Budapest Bank fiókvezetői közül többen önként vállalkoztak arra, hogy személyesre szabottan segítsék az érdeklődőket a vállalatfinanszírozási folyamatok, valamint a banki termékek és rendszerek megismertetésében. A konzultációk során a mentorok olyan kérdésekben adnak támogatást, mint például a vállalkozások bankválasztási lehetőségei, hitelképesség vizsgálata vagy a számukra elérhető hitelkonstrukciók.

 

Egy vállalkozás számára ma már elengedhetetlen a digitális jelenlét, ezért a Dobbantó Program további újdonságaként 4 napos Digitális kompetencia-fejlesztő képzés indul, amelyet egy 3 órás egyéni szakértői tanácsadás is kiegészít. Az április 22-én induló képzésre hamarosan jelentkezhetnek az érdeklődők.

 

Ha a hónap utolsó keddje, akkor Dobbantó Klub

A tavaszi hónapok utolsó keddjén ebben az évben is ingyenes és nyilvános klubesemények várják majd az érdeklődőket. A Dobbantó Klubokon leendő és gyakorló vállalkozónők inspiráló szakmai előadásokat hallgathatnak és kapcsolatokat építhetnek. A résztvevők hiteles, tapasztalt szakemberek vezetésével vitathatják meg a legkülönfélébb témákat, amelyek egy vállalkozó mindennapjait érinthetik. A klubok témái és a további részletek hamarosan a Dobbantó Program web, Facebook és LinkedIn oldalán lesznek olvashatók. 

(forrás: K&K Magazin)

 

Hirdetés átugrása →