Ingyenpénzre vágynak a hazai kkv-k

Az elnyert, illetve folyamatban lévő vissza nem térítendő támogatásokkal kapcsolatban a piaci szereplők túlnyomó többsége elégedett, illetve bizakodó. Minő meglepetés, a cégek szeretik a vissza nem térítendő támogatásokat.

A hazai kis és középvállalati szektor életben van, viszont több olyan terület aggasztja a szereplőket, melyek terveik megvalósításában gátolják őket: a túlzott állami adminisztráció, a szakképzett munkaerő hiánya, annak magas költsége, valamint a magas közvetett költségek - áll a Via Credit pályázati tanácsadó kérdőíves felmérésének eredményei között.

A megkérdezettek közel 80 százaléka úgy véli, hogy a vissza nem térítendő pályázati támogatások pozitív hatással lesznek a vállalkozásra: 62 százalék mondta azt, hogy már érezhetően segítette őket, 22 százalék pedig reménykedik abban, hogy nyerés esetén sikerül új terméket fejleszteni vagy új piacokat meghódítani.

"Elnyert, vissza nem térítendő támogatások esetében egyértelműen jellemző, hogy a vállalkozások sikerként, gazdasági helyzetük stabilizálásaként élik meg annak eredményeit. Fejlesztések valósulhattak meg, amin keresztül a piac felsőbb szegmensébe tudtak lépni, ugyanakkor olyan vélemény is volt, hogy a pályázati részvétel még mindig túl sok adminisztrációval jár, ami az ilyen méretű cégekre jelentős többletterhet róhat azon keresztül, hogy nincs erre a folyamatra szakosodott belső kapacitás." - mondta Papadimitropulosz Alex a Via Credit ügyvezetője.

(forrás: napi.hu)

Hirdetés átugrása →