A kutyahámok rolexe - Sebo Gyula Julius-k9

Sebő Gyula hosszú ideig kutyakiképzőként dolgozott, de aztán észrevette, hogy a kutyafelszerelések területén bőven van piaci lehetőség. A cég árbevétele ma már több mint hétmilliárd forint, ötszáz embernek adnak munkát Magyarországon, miközben az egyik legismertebb magyar márkanév a világon.

Sebő Gyula 1997-ben alapította a vállalkozást akkori feleségével, Bakos Anikóval, akivel azóta is üzlettársak. Akkor egy dobermannjuk volt, Sebő egy kutyaiskolában dolgozott vele kutyakiképzőként. Három éven keresztül jártak ki Ausztriába, piacot kutatni. Ott szerezték az első ügyfeleiket, és ott találták meg azt a nagykereskedőt, aki már egy szolid megélhetést is biztosított számukra – emlékezik a kezdetekre. Igazi garázsvállalkozásként indultak, gyártóként és kereskedőként egyszerre. Először egy kis, negyedik emeleti lakásba hordták föl a cuccokat, aztán rájöttek, hogy ez így nehéz lesz. Vettek egy garázst, majd egy nyaralót, azt téliesítették, és kezdték bővíteni. „Láttuk, hogy a növekedés megállíthatatlan, ezért 2003 környékén kezdtünk saját irodaépületben gondolkozni. Vettünk egy telket, ott építettük fel az első irodánkat és logisztikai központunkat. Ez már igazi mérföldkő volt az életünkben, hiszen működhettünk akár ötven fővel is” – mondja.

De aztán ezt is hamar kinőtték, beruháztak egy saját üzembe, majd nagyobb irodaházba és raktárakba. Ezzel párhuzamosan kiépítették a bedolgozói rendszert. Közben Sebő Gyula kitanulta a szíjgyártó szakmát, megtanult fonási, szövési technikákat. A termelés már rendben volt, de kezdetben gondot okozott, hogy nem volt kereskedelmi és vámügyintézési tapasztalatuk. A készterméket sokáig saját kezűleg szállították, leginkább német nyelvterületre. „Egy 1-es Golffal kezdtünk, majd tudtunk venni egy kisteherautót.” Minden hétvégén telepakolták az autót, hétfőn vámolás, aztán pár nap alatt szétszórták az árut a kereskedőknek. Kezdetben a „Mindent le tudunk gyártani” alapján katonai felszerelések gyártása is feladat volt. Az átütő sikert és a teljes elköteleződést a kutyafelszerelések világába a 2003-ban tartott dortmundi kutya-világkiállítás hozta meg. A piacra lépést segítette, hogy ekkoriban változott a kutyatartási kultúra, elterjedtek a kutyahámok, amelyek kényelmesebbek voltak az állatoknak. „Ha egy vállalat világhírű innovációi az állatok jólétét és az ember és a kutya közti kapcsolat elmélyülését, méltó szintű társadalmi elfogadottságát segíti, az akár egy ország pozitív nemzetközi megítélését is segíti. Magyar gyártóként és állatvédőként 25 éve rendíthetetlen küldetéstudat dolgozik bennünk” – mondja Sebő Gyula. Az úgynevezett „beszélő” kutyahám.....

Cikkünk teljes terjedelemben az 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyvben jelent meg. Ha kíváncsi hogyan lettek sikeresek a feltörekvő magyar középvállalkozások, keresse a könyvet a könyvesboltokban, vagy rendelje meg a kiadótól közvetlenül, most extra kedvezménnyel.

 

Hirdetés átugrása →