Megvannak a legjobb privátbankárok

A korábbiaknál jóval több szavazatra volt szüksége annak a szolgáltatónak, amelyik a legjobbak közé akart kerülni idén a Private Banking Hungary-n. A Blochamps Capital által hatodszor megrendezett szakmai díjátadó dobogósai 2020-ban is szoros versenyt vívtak egymással, egészen az utolsó pillanatig.

Vezető privátbanki tanácsadó cégként az első Private Banking Hungary Díjátadót még 2015-ben szervezte meg a Blochamps Capital. 2016 óta a rendezvénynek az Éves Magyar Privátbankári Konferenciák adnak otthon, de ahogy idén sok minden mást az életünkben, a Díjátadót is érinti a pandémia, így ezúttal szűkebb körben, a járványügyi előírások maximális betartásával és kizárólag a nyerteseket vendégül látva adott irodánk otthont és helyszínt a rendezvénynek. A Private Banking Hungary díj az elmúlt hat év alatt rangos elismeréssé nőtte ki magát. A megszerzett helyezéseket a Blochamps körültekintő, független piaci rálátása és a szakmai szereplők széleskörű részvétele hitelesíti.

Míg A Legnagyobb Kezelt Vagyon Méret Díjat és Az Egy Ügyfélre Jutó Legnagyobb Kezelt Vagyon Méret Díjat a Blochamps piaci adatbázisa alapján kerül átadásra, Az Év Senior Privátbankára Díj és Az Év Junior Privátbankára Díj dobogósait a szakma üzletágvezetőinek ajánlás alapján választja ki a zsűri. A nomináció fő szempontja a senior munkatársak esetében a sokéves példaértékű szakmai életút, míg a pályájukat most indító fiatalok esetében a kimagasló teljesítmény. A senior kategóriában kizárólag más szolgáltatóknál dolgozó kollégákra lehet szavazni, ami tovább emeli az elismerések szakmai értékét.

A fenti kategóriák mellett évről évre Az Év Privátbanki Szolgáltatója Díj, Az Év Üzletágfejlesztője Díj, Az Alapkezelői Díj és a Magyar Privátbanki Szakmáért Díj helyezettjeinek kilétét övezi a legnagyobb várakozás. 2020-ban az Alapkezelői Díjat Büki András, Zsiday Viktor és Wéber Tamás kapta, ezzel együtt az elismerést, hogy a legtöbb privátbanki vezető rájuk szavazott. Az Év Üzletágfejlesztője Díj kategória dobogósai az OTP, az ERSTE Bank és az MKB Bank lettek.

Egy szolgáltató kivételével idén is a teljes privátbanki szakma részt vett a nominációs folyamatban és a szavazásban. 2020-ban jelöléseit 18 szolgáltató adta le 4 kategóriábanAz Év Magyar Privátbanki Szolgáltatója címért a szakma privátbanki igazgatóinak szavazatai alapján 51 dobogós pozícióra érkezett jelölés. A kitüntető címért folyó verseny a korábbi évekhez hasonlóan rendkívül kiélezett volt gyakorlatilag az utolsó napig. A kategória jelölései közül az első öt helyezett az összes szavazat nem kevesebb, mint 76 százalékát, az első két szolgáltató pedig az összes szavazat 39 százalékát gyűjtötte be. (Érdekesség, hogy a TOP5 szavazatainak aránya ugyan sok éve az összes szavazat 75-83 százaléka körül alakult, de idén a bejutáshoz a legjobbak közé már 39 szavazat összegyűjtésére volt szükség. Összehasonlításképpen: a Private Banking Hungary nyitó évében ehhez még elegendő volt 32 szavazat.) A voksokból a három végső dobogós nem kevesebb, mint 29 jelölést nyert, ami az összes szavazat 57 százaléka.

Így alakult ki az az egyedi helyzet, hogy idén az első, illetve a harmadik/negyedik hely is holtversennyel zárult, vagyis összesen 5 díj került átadásra. A megosztott első helyezett cím az Erste és az OTP Private Bankinget illeti, míg mögöttük a versenyben a Raiffeisen Bank privátbanki üzletága zárt. Őket a megosztott negyedik helyen az Unicredit Private Banking és a Concorde Értékpapír követte. A szakmai munka alapján megítélt legjobb három szolgáltató személyére nem kevesebb, mint 11 céget érintő jelölés érkezett a versenytársak részéről.

Hirdetés átugrása →