A világhír titka, avagy vezess a szíveddel

Megjelent a Libri Kiadó gondozásában az információbiztonsággal és adatmentéssel foglalkozó, világhírű Kürt Zrt. társalapítójának, Kürti Sándornak A Kürt-dosszié – A világhír titka, avagy vezess a szíveddel című könyve. A kötetből egyrészt megismerhetünk egy tartalmas életpályát, másrészt útmutatást és jótanácsokat kapunk arra vonatkozóan, hogyan lehet sikeres a vállalkozásunk, és miként lehetünk mi magunk is jó cégvezetők.

„Legyen egy jó ötleted. Higgy benne. Dédelgesd. Bízz magadban. Találd meg azokat, akik hisznek neked, és azokat, akik követnek is. Érezz »olthatatlan vágyat«. Ne gondold, hogy sétagalopp lesz. Lesz, aki büszkén tekint rád. De az irigyeid és a gáncsoskodóid többen lesznek. E könyvben több mint négyszáz történetemet és a hozzájuk köthető gondolataimat adom közre. A mi utunkról. Arról, hogy nekünk, a KÜRT-nek hogyan sikerült.” Kürti Sándor

A KÜRT családi vállalkozás két testvér és a csapatuk kreatív, kőkemény munkája révén egyetlen évtized leforgása alatt került a világ legmeghatározóbb adatmentő vállalatai közé. Kürti János korát meghaladó szabadalmával és Kürti Sándor üzleti érzékével és csapatépítő őstehetségével elérték, hogy a KÜRT – itthon és világszerte – fogalom legyen.

A Kürt-dosszié című könyvben Kürti Sándor elmeséli, hogy negyvenkét évesen, betanított munkásként hogyan kezdett mindent a nulláról, hogyan vált sikeres üzletemberré, mi a siker kulcsa, és mi az a tanulság, amit a KÜRT kulisszatitkaiból magunkkal vihetünk.

Izgalmas és inspiráló olvasmány, egyszersmind számtalan kézzelfogható tanács mindenkinek, az édesanyáktól a cégvezetőkig, akik bármekkora csapat irányításáért felelnek, azoknak, akik éppen vállalkozáson törik a fejüket, vagy már benne is vannak nyakig.

Dr. Kürti Sándor a KÜRT Zrt. társalapítója. Vegyészmérnöki, folyamatszabályozási és rendszermérnöki diplomát, valamint műszaki doktori címet szerzett. Szakmai pályafutását a Dunai Kőolajipari Vállalatnál kezdte. Hosszabb időt töltött a moszkvai Szabályozott Folyamatok Nemzetközi Intézetében, valamint az Egyesült Királyságban, a Honeywellnél. Nemzetközi elismertségű vállalkozását, a KÜRT-öt közösen alapította testvérével, Kürti Jánossal, annak a mágneses adattárolók javításáról szóló szabadalmára alapozva. Az „Adatmentés rendszerének kidolgozásáért” Kalmár László-díjat, Gábor Dénes-díjat és Széchenyi-díjat kapott. A KÜRT Zrt. elnökeként 2005-ben az Év Üzletemberének választotta az Ernst & Young. 2005 óta Budapest XI. kerületének díszpolgára. Az Európai Unió Információbiztonsági Szakértői Szervezetének (ENISA) választott állandó szakértője (PSG). Létrehozta a KÜRT Alapítványi Gimnáziumot (KAG), a KÜRT Akadémiát valamint a „Hátrányos Helyzetű Gyermekek Oktatásáért” Alapítványt (H2O Alapítvány) a Veszprémi Egyetemen. A Digitális Esélyegyenlőség Alapítvány (DEA) egyik alapítója. 2014-ben a KÜRT lett az első technológiai Hungarikum.

 

Hirdetés átugrása →