Miért van szükség marketing ügynökségre a tartalomstratégia kidolgozásához?

A tartalmak növelik a márkahűséget, és erősítik a kapcsolatot az ügyfélkörrel. A tartalmakat tekintve kiemelten fontos a stratégia minden cég számára, hiszen csak egy összehangolt rendszerbe lehet hatékony a tartalommarketing. Akkor tudsz kitűnni a tömegből, ha egyedi és hiteles tartalmakat hozol létre, ehhez pedig dokumentált tartalomstratégiára is szükséged lesz!

A tartalommarketing stratégia

Amikor egy hatékony tartalmi stratégián gondolkodunk, arra kell összepontosítanunk, hogy a platformjainkra feltöltött tartalmakat világos üzenetként adjuk át a célcsoportunknak. Mindig törekedjünk a minőségi és informatív szövegekre, hiszen a legfontosabb, hogy sikeresen átadjuk üzenetünket. A tartalommarketingben a stratégia ugyanolyan fontos, mint az elkészített tartalom. Stratégia nélkül nincsen tudatos tartalommarketing. A marketing ügynökségek szerepe a kidolgozásban jelentős, ugyanis több éves tapasztalataik alapján segítenek a tartalommarketing és stratégia felépítésében. A tartalom stratégia során meg kell válaszolnunk bizonyos kérdéseket, amelyek segítenek a stratégia felépítésében. Miért hozol létre tartalmat? Mikor és hol szeretnéd megjeleníteni a tartalmaidat? Kiknek szól?

A sikeres tartalommarketing elemei:

 • Célmeghatározás
 • Mérőszámok meghatározása
 • Célcsoport meghatározása
 • Kulcsszókutatás
 • Tartalom naptár létrehozása
 • Nyomonkövetés

Tartalommarketing stratégia és az üzleti stratégia kapcsolata

A legtöbb cég rendelkezik üzleti stratégiával, amelynek egyik fontos része a marketingstratégia és egyben az értékesítési stratégia. Szintén a marketingstratégia része a marketingkommunikációs-stratégia, az online és az offline terület is. Tehát ne feledkezzünk meg arról, hogy a tartalommarketing stratégia fontos része a marketingkommunikációs stratégiának.

Miért van szükségünk rá?

Egy biztos a rosszul kialakított stratégia is jobb, mint a tartalomstratégia teljes hiánya. Egy rossz stratégiát módunkban áll javítani, átalakítani. Sokkal egyszerűbb tovább haladnunk a meglévő stratégiával és nyomon követni annak megtérülését. Ne essünk abba a hibába, hogy stratégia nélkül feleslegesen költünk tartalommarketingre. Sokkal hatékonyabb a tartalommarketing, ha a célkitűzésnek megfelelően alakítjuk a tartalmat és hozzá a stratégiát.

Miből áll a tartalommarketing-terv?

 1. Konkurencia elemzés
 2. Tartalom audit
 3. Tartalommarketing célok meghatározása
 4. Célcsoport szegmentálása
 5. Megjelenési terv (Tartalomnaptár)

Bízd profikra a vállalkozásod tartalommarketingjét!

A tartalommarketing bármilyen méretű vállalkozás számára előnyös, hiszen segít a növekedésben és a kapcsolatépítésben. A tartalommarketing stratégia kialakítása egy összetett feladat, melyet érdemes megbízható tartalommarketing cégre bíznunk. Egy hatékony tartalom stratégiához ismerned kell például, hogy milyen tartalmakat érdemes publikálnod, továbbá tudnod kell, hogy milyen rendszerbe illeszd bele, és mindezt hogyan kivitelezd. Ebben mind segítségedre lehet egy online marketing ügynökség!

Ne feledkezzünk meg a keresőoptimalizálásról

Nem mehetünk el szó nélkül a SEO mellett, hiszen még a legkiválóbb tartalmaknak is szükségük van SEO-ra. Nem elég legyártanunk, a minőségi tartalmat, el is kell juttatnunk a potenciális vásárlókhoz. Ilyenkor hasznos lehet egy SEO-szakértő, hiszen a meta szintű SEO tartalmak megírásához kifejezetten hasznos lehet a tudásuk, például egy blogposzt megírásánál. Tehát fontos, hogy legyen tartalomstratégiád, de előbb gondoskodj a keresőoptimalizált szövegről. A marketing ügynökségek olyan seo-szövegírást alkalmaznak, amely segít láthatóvá tenni tartalmaidat a keresőmotorok számára.

Összegzés

A tartalomstratégiának folyamatosan fejlődnie kell, hiszen a célok időről-időre változnak egy cég életében. A tartalmaknak mindig naprakésznek kell lenniük, és rendszeresen hozzá kell igazítanunk a célcsoportunk elvárásaihoz. Ne feledkezzünk meg arról, hogy amikor tartalomról beszélünk, akkor az értékesíteni kívánt termékre vagy szolgáltatásra kell fókuszálnunk. Ha minőségi tartalommarketing stratégiát szeretnénk elérni, ki kell tűznünk a márkánkkal kapcsolatos pontos céljainkat!

Hirdetés átugrása →