Megfejtettük George Clooney titkát

Ha Olaszország, akkor sem kell mindig nagyvárosba vagy a tengerpartra menni. Mi Como felé vettük az irányt, és egy remek hosszú hétvégét töltöttünk ott. Nagyjából értjük már, miért vesznek itt házat a sztárvilág emblematikus szereplői.

Elbűvölő hely, gyönyörű a keskeny tó a havas hegyek között, na meg itt szoktak villát venni a hírességek Goorge Clooney-tól Madonnán át Sylvester Stallone-ig. Nagyjából ennyit tudtunk, mielőtt útra keltünk.

 

Bár autóval sincs irgalmatlanul messze, mi mégis a repülő – autóbérlés kombinációt választottuk. A legközelebbi repülőtérre, Milánó Malpensára a Wizz jár, ráadásul a hét több napján, naponta kétszer. A menetrend ideálisnak nem nevezhető, indulás Budapestről reggel 6-kor vagy este 8-kor, vissza reggel 8 vagy este 10. Mondjuk azt elég gyorsan eldöntöttük, hogy az esti géppel jövünk vissza, de az odaúton azért elég sokat gondolkoztunk. Ha este megyünk, az a nap a macskáké, mire elfoglaljuk a szállást, már majdnem éjfél, ha meg hajnalban, akkor a felkelés brutál. Győzött a kényelem, az esti gépet választottuk.

 

Csak stílusosan

 

Malpensán az autóbérlés tényleg simán megy, negyedóra múlva már ülünk is a jó kis Alfa Romeo Giuliettában, nem sokkal drágább, mint a compact osztály Focus, Tipo, Golf választéka és hát mégis: legyünk stílusosak. Jó 60 kilométer a szállásunk, a tó partján Torno nevű kisvárosban a családi kézben levő, közvetlenül a tóparton fekvő Vapore hotel. Kicsi, barátságos, fantasztikus az étterem a parton, és nulla a forgalom a környéken. Közel a hajókikötő, konkrétan 100 méteren belül van.

 

Megnéztük, mi rosszat írnak róla, a Bookingon. Kicsit sok lépcsőn kell felcuccolni az autóparkolóból, ez az első. Hát nem kicsit sok az a lépcső, hanem nagyon, de azért ez legyen a legnagyobb probléma. Megoldottuk. Aztán: nem fér el két bőrönd a táskatartón írják. De az annyira releváns nekünk, mint amikor az angolok írják egy-egy szállodánál, hogy nem volt teafőző a szobában. Szóval, klassz a szálloda, tudjuk ajánlani, szerintem sokáig fogunk emlékezni a reggeli után, a napi tervek összeállítása közben rendszeresen fogyasztott campari juice-okra is.

 

Cikkünk teljes terjedelmében a K&K Magazin áprilisi számában olvasható. Keresse a nagyobb újságosoknál, vagy fizessen elő! Ha kérdése van, írjon nekünk!

Hirdetés átugrása →