Öt család, öt történet. Megjelent tavaszi lapszámunk!

Mostani lapszámunk első felében kivétel nélkül családi vállalkozások szerepelnek. Van köztük sok hasonlóság. Mindegyikük megért már pár évtizedet, felcseperedtek, átlépték a milliárdos árbevételi határt, de van olyan is köztük, amelyik a 10 milliárdosat is. Így – vagy úgy családi vállalkozások.  

Kezdve a Schiller Autóval, ahol az alapító, Péter jó negyven éve egy kis gumiszerelő műhellyel kezdte, majd az elsők között nyitott Opel márkakereskedést. Több mint egy évtizede már a fia Gábor a főnök. Megerősödve kerültek ki a válságból, hamarosan átadják új, 21. századi telephelyüket és már a fedélzeten van Márk, a harmadik generáció képviselője, akihez már ma is kulcsterületek tartoznak. Különleges apa-fia történet a Nyír-Lifté is. 30 éve indultak és a fiú nagyon fiatalon került a kormánykerékhez, alig 25 évesen, hiszen az alapító egy nagyobb cég felépítésére kapott visszautasíthatatlan ajánlatot. Jó pár éve azonban újra együtt dolgoznak a családi vállalkozásban. Persze nemcsak fiúkból áll a második generáció. A Hajdú csoportnál már elsősorban az alapító lánya Dedéné Novotny Anna viszi az ügyeket, és bár még csak a 20-as éveiket tapossák, de komoly szerepük van a családi cégben a Soós lányoknak (Soós tészta) és Osztafin Annának (Marschall Ablakgyár).

Történeteiket olvasva, meglepő látni, hogy mennyire eltérően érinti a különböző iparágakat a járvány és a nyomában járó lezárások. Az építőipar még talán nyertesnek is nevezhető, az élelmiszeripar megvan, az autós cégeknek sem akkor érvágás ez, mint volt a 2009-es válság. Nekik ötüknek és sok mindenki másnak ebből a szempontból szerencséjük van.

Ha kíváncsi történeteikre keresse magazinunkat a nagyobb újságosoknál, vagy fizessen elő 

 

Hirdetés átugrása →