50 vállalkozás, 50 család, 50 történet

A magyar felmérések alapján az cégalapítók túlnyomú többsége, több mint 80 százalék a családon belül szeretné átadni a céget. Mégis lámpással kell keresni, hogy kik tudják ezt megcsinálni. Mi, missziónknak megfelelően, minden lapszámunkban igyekszünk közülük jó pár olyat bemutatni, akinek sikerült. Hiszünk abban, hogy a jó gyakorlatok megosztása fontos a családi vállalkozások számára, egymás tapasztalataiból lehet és érdemes is tanulni.

Pontosan ebből a célból indítottuk el konferenciasorozatunkat Generációváltás – utódlásra felkészülni címmel. A pandémia miatt ugyan idén sajnos nem lesz konferenciánk – erősen bízunk abban, hogy jövőre újra indulhatunk –, de azért van jó hírünk is: decemberben megjelenik az 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyvünk, melyet az Alinea könyvkiadóval együttműködve jelentetünk meg.

Az eddig eltelt hat év alatt ugyanis sok érdekes és inspiráló magyar családi vállalkozás alapítóját és történetét ismertük meg. Közülük mutatunk be félszázat ebben a könyvben. Egymás után olvasva az ő történeteiket, közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy megtudjuk, melyek a siker receptjei. Hogy lehet eredményesen menedzselni az utódlás, generációváltás cseppet sem könnyű feladatát, és felépíteni egy jól működő hatékony menedzsmentet. Hogyan lehet azt biztosítani, hogy a családi cégek tulajdonosai megőrizzék és gyarapítsák a családi cégben felhalmozott vagyont.

Emellett a legjobb szakértők, gyakorlott tanácsadók írásai is helyet kapnak könyvünkben. Igyekszünk ugyanis praktikus tudást is adni a magyar középvállalkozások képviselői számára. Hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak.

De most vissza a K&K magazin mostani lapszámához. Üzlet praktikusan rovatunkban bemutatjuk, miért értékelődik fel Pest megye, kinek érdemes a Széchenyi Kártya Go termékét választani, vagy éppen azt, hogy mire jó, ha a cég vezetői együtt legóznak. De persze arról sem feledkezünk meg, hogy a pénznek legalább annyira dolgoznia kell, mint a cégnek. Megnéztük, melyek lehetnek az inflációálló befektetések, milyen trendek várhatók az ingatlanpiacon, és azt is, melyek a jövő üzletágai, melyekbe érdemes beszállni befektetőként. Good living rovatunkban olvashatják a nyári vitorlásiskolai élményeinket, de már most gondolunk a síszezonra is. Szakértő kollégánk megírta, milyen bort vegyünk az osztrák pályaszállásokon.

Nos, olvassák a K&K magazint továbbra is, és ne feledjék, decemberben már
kapható lesz első könyvünk!

Részletek hamarosan: https://kkvmagazin.com/50vallalkozas

 

Hirdetés átugrása →