Szorít az idő: ideje lépni annak, aki szaldóelszámolásban akar napelemet

Az éves szaldóelszámolás lehetősége a napelemrendszereknél 2024. január elsejétől lényegében mindenkinek megszűnik. Aki nem akar kifutni a szűkös határidőből, annak érdemes mielőbb egy megbízható kivitelezőt választania.

A hazai napelemes piacot az elmúlt hónapokban sok kihívás érte. A kormányzati bejelentéseknek megfelelően a napelemek esetén megszűnt a hálózati betáplálás lehetősége azoknál, akik október 31-ig nem adták be engedélyeztetési kérelmüket.

Azonban akiknek még sikerült a határidő előtt eljuttatni kérelmüket a szolgáltatóhoz, azokat is szorítja az idő, hiszen 2024. januárjától lényegében mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás lehetősége. Vagyis a rendszert 2023. december 31-ig készre kell jelenteni, hogy elkerüljük a bruttó fizetést.

A 2022. október 31. előtt beadott igénybejelentések száma hatalmas, a szakember viszont kevés. Éppen ezért várhatóan az év további részében telepítői kapacitásbeli hiányok alakulnak ki, ami bizonytalanná teszi a kivitelezés időpontját.

Mindehhez még hozzáadódik az infláció és a globális gazdasági helyzet okozta ütemes áremelkedés, amely alól a napelemrendszerek sem képeznek kivételt. Nem éri megvárni, amíg teljesen elszabadulnak az árak!

Megbízható kivitelezővel még megvalósítható a napelemrendszer

A fentiekből következik, hogy azoknak, akik el szeretnék kerülni a bruttó elszámolást, nem érdemes sokáig halogatni a kivitelező kiválasztását. Egy ilyen helyzetben azonban nem szabad a véletlenre bízni a döntést, a legjobbat kell megkeresni, hogy a kivitelezés időben megvalósuljon.

A 10 éves tapasztalattal rendelkező EU-SOLAR Nyrt. felkészült a munkára. Megfelelő telepítői kapacitással rendelkeznek, a magasan képzett szakembereik képesek a kivitelezést rövid időn belül, professzionálisan elvégezni. Termékpalettájuk nemcsak rendkívül széles, de minden szükséges alkatrészből kiemelkedő raktárkészletük van, így lehet szó bármekkora méretezésű, kialakítású, teljesítményű rendszerről, ők megtalálják a megoldást a telepítésre.

Kattintson ide, amennyiben nem szeretne lecsúszni a szaldóelszámolásról, és napelemrendszere kivitelezését az EU-SOLAR-ra bízná!

Hirdetés átugrása →