Megjelent a K&K Magazin tavaszi lapszáma!

Sikertörténetek, üzlet praktikusan, befektetés, good living. Ha velünk tartanak megismerkedhetnek a Batz márka történetével. Megtudhatják, mekkorát robbantak 2021-ben a kékgalléros bérek, mekkora a fluktuáció, és elértük-e már az 500 ezres átlagos bruttó fizetést ebben a szektorban? Andiamo! Irány Toszkána című cikkünkben azt járjuk körbe, miért vannak egyre többen, akik a Balaton, vagy éppen az Adria helyett Toscana felé veszik az irányt és ott vesznek nyaralót, vagy éppen életvitelszerűen oda költöznek. Good living rovatunkban többek között sok alap applikációt mutatunk meg, amelyek kényelmesebbé és gazdagabbá teszik életünket, hiszen a világ ma már, és egyre inkább, digitális.

Az immár több, mint egy hónapja, a közelben dúló háború azzal jár, hogy a világ veszélyesebb hellyé vált, mint az elmúlt évtizedekben volt és különösen rossz helyzetbe Európa került, annak is főleg a keleti és középső fele. És nemcsak arra gondolok, hogy közel van ide a háború és azért mindenki egy kicsit tart attól, hogy eszkalálódik.  (Mert akit a medve egyszer „megharapott”, vagy akár csak találkozott vele az nem nagyon felejti.) Hanem arra, hogy a mostani harcok Európa keleti felére negatívabban hatnak. Ne felejtsük el az orosz gáznak és olajnak levő kitettség itt brutálisan nagy, elsőként hozzánk, keleti országokba érkeznek a menekültek, és a devizaárfolyam is hevesebben mozog nálunk, hogy csak pár kézenfekvő példát soroljak.

Mindez persze a céges világra is erőteljesen hat. Vannak magyar cégek, amelyeknek gyorsan kell új beszállítókat keresniük, vagy éppen felvevőpiacot termékeikre. Az infláció a háború és a bevezetett szankciók hatására még jobban felpörög, erőteljes kamatemelésre lehet számítani sok-sok minden változik a céges üzleti tervekben. Szóval nem nézünk könnyű időszak elébe kisebb növekedés, magas infláció, sok kockázat várható.

De mi ebben a helyzetben is igyekszünk igazi magyar sikertörténetekről beszámolni. Ha velünk tartanak megismerkedhetnek a Batz márka történetével. Kárpáti Zoltán márkaépítésből diplomázott, s mivel a szülei cipőkereskedéssel foglalkoztak, egyértelműnek tűnt, hogy összekapcsolja ezt a két területet. A családi vállalkozásba azonban nem szállt be, mert másként akarta csinálni, így elkezdte a saját útját járni. Az első lépés az volt, hogy 24 évesen vett egy nagyon jó minőségű papucsot, a hóna alá fogta, és elindult cipőkészítőkkel tárgyalni. Gyomaendrődön egy markonyi emberrel indult a gyártás, mára odáig jutottak, hogy Magyarországon 420 helyre szállítanak, és 210 bizományosi partnerük van Szlovákiában és Csehországban és a vállalat árbevétele már elérte a 2,5 milliárd forintot. Hogy miképpen sikerült mindez? Olvassák el a K&K tavaszi lapszámában, ahonnan azt is megtudhatják, honnan jött a Batz név.

Üzlet praktikusan rovatunkból ajánljuk figyelmükbe a kékgalléros munkaerőpiacot körbejáró cikkünket. Megtudhatják, mekkorát robbant 2021-ben a fluktuáció és a bérek is, és elértük-e már az 500 ezres átlagos bruttó fizetést ebben a szektorban?

Andiamo! Irány Toszkána című, a befektetési rovatunkban található cikkünkben azt járjuk körbe, miért vannak egyre többen, akik a Balaton, vagy éppen az Adria helyett Toscana felé veszik az irányt és ott vesznek nyaralót, vagy éppen életvitelszerűen oda költöznek. Megnéztük mennyibe kerül mindez, hogy érdemes elindulni, hol lehetnek a buktatók és milyenek a jellemző négyzetméterárak.

Good living rovatunkban többek között sok olyan applikációt mutatunk meg, amelyek kényelmesebbé és gazdagabbá teszik életünket, hiszen a világ ma már, és egyre inkább, digitális. Akik nagy app userek azok nyugodtan lapozzanak tovább, de akik eddig idegenkedtek ezek használatától, azoknak mutatunk pár alap alkalmazást.

Mindezt elolvashatják a K&K magazin tavaszi lapszámában. Keressék a nagyobb újságosoknál, vagy fizessenek elő, most extra kedvezménnyel.

Hirdetés átugrása →