Sokat spórolhatnak a cégek a felhővel

Mintegy 30 százalékos költségcsökkenést és ehhez hasonló profitnövekedést érhetnek el a kis- és középvállalkozások az üzleti folyamatok felhő alapú automatizálásával, a workflow-val. Magyarországon is egyre több cég ismeri fel az ebben rejlő lehetőséget, az eladások értéke milliárdos nagyságrendű.

A cégek döntő többsége, 90-95 százaléka még mindig e-maileket és excel-táblákat használ a legkritikusabb üzleti folyamatok nyilvántartására, illetve a vállalat irányítására, ahelyett, hogy a szoftveres megoldásokat választanák erre – állítják a munkafolyamat kezelő rendszerek fejlesztésével foglalkozó xFLOWer szakemberei.

 

A workflow szegmens globális átlagban évi 23 százalékkal nő a felmérések szerint, s bár a magyar piacra még nincsenek hasonló konkrét adatok, az xFLOWer szerint dinamikus a növekedés és az eladások értéke is milliárdos nagyságrendű. Az amerikai MarketsandMarkets becslése szerint a világ öt fő régiójában - ideértve Európát is - a munkafolyamat-irányítási rendszerek piaca pár éven belül majdnem megháromszorozódik, a jelenlegi 3,51 milliárd dollárról 9,87 milliárd dollárra növekedhet 2021-re.

 

A szakértők szerint a piac növekedését azonban gátolja, hogy a cégek jó része nem ismeri fel, hogy a szervezeti, illetve versenyképességi problémájára milyen megoldást kellene alkalmaznia. A magyar kis- és középvállalatok legfőbb fejlődési gátja például nem a pénz hiánya, hanem alacsony szervezettségi szintjük.

 

Szederkényi Zsolt, az xFLOWer tulajdonos-ügyvezetője szerint azonban biztató, hogy Magyarországon is egyre több cégvezető ismeri fel, hogy az excel, az ingyenes számlázók és az outlook vagy gmail kizárólagos használata nem elég a jobb működéshez és a versenyképesség növeléséhez.

Hirdetés átugrása →