Nemzetközi díjat nyert a Takarékbank fenntarthatósági kampánya

A Magyar Bankholding tagbankja, a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya nyerte el a Nemzetközi PR Szövetség (IPRA) díját az éghajlatváltozás és annak hatásai elleni sürgős fellépést elismerő kategóriában. A szervezet 15 ország nevezését fogadta, a bíráló bizottság több száz PR-projekt közül választotta ki és díjazta a legjobbakat.

A Magyar Bankholding tagbankja, a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kezdeményezését az éghajlatváltozás és annak hatásai elleni sürgős fellépés támogatása kategóriában díjazta a Nemzetközi PR Szövetség (IPRA). A kampányt ezen felül a négy legjobb kelet-európai kampány közé is beválasztották. A projektet a Takarékbank az Agrármarketing Centrummal és az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel közösen indította, a tervezésért és a program sikeres lebonyolításáért a Pressinform PR-ügynökség és a Pannon Értéktár felelt.

A Takarékbank célja egy olyan komplex fenntarthatósági projekt megvalósítása volt, amely illeszkedik a pénzintézet alaptevékenységéhez és kapcsolódik a vidéki-agrár fókuszhoz, egyúttal megszólítva a városi fiatalokat is. A Tehetsz méh többet! kampány az egyik legfontosabb, mégis kevéssé ismert globális problémára, az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhekre és az azokat fenyegető kipusztulásra hívja fel a figyelmet. A program célja emellett, hogy javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat versenyképességét, illetve ösztönözze a hazai mézfogyasztást és ezáltal segítse az emberek egészségének védelmét.

A kezdeményezés az elmúlt időszakban több rangos elismerést is elnyert, többek között a CSR Hungary 2021 Legjobb környezeti felelősségvállalásáért járó díját, a Trade Magazin fenntarthatósági különdíját, valamint a CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíját.

A Magyar Bankholding üzleti stratégiájában kiemelt figyelmet kapnak a fenntarthatósági célok és megoldások. A bankcsoport tagbankja, a Takarékbank a programhoz szorosan kapcsolódva vezette be a magyarországi pénzügyi piacról addig hiányzó, fenntartható lakossági számlacsomagot, amely az elektronikus bankolást helyezi előtérbe, és amelyhez újrahasznosított anyagból készült bankkártya is társul.

A Magyar Bankholding csoport, illetve annak tagbankjai elkötelezettek a környezetvédelmet célzó felelősségvállalásban. Az MKB Bank törekvéseit december 1-jén az MNB a 2021-es Zöld Bank Díjjal honorálta, a Budapest Bank Zöld Programja pedig a CSR DoingGood 2021 átadóján részesült elismerésben.

Hirdetés átugrása →