Tehetséges fiatalokat díjazott a BÉT

Idén tizenkettedik alkalommal díjazta a tehetséges fiatalokat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a 2017-re kiírt Kochmeister-pályázatának keretében. Az 1.100.000 forint összdíjazású, évente meghirdetett díjjal a BÉT olyan fiatalokat jutalmaz, akik előre meghatározott, a tőzsdével, tőkepiaccal kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmányokat készítik el. A Tőzsde a díjnyertes pályázók felkészítő tanárait is jutalmazta.

Idén 16 pályamű érkezett, amelyek közül tíz döntős dolgozat készítőit kérte fel a zsűri szóbeli prezentációra is. A zsűriben neves pénz- és tőkepiaci szakértők foglaltak helyet: Fábián Gergely, az MNB Pénzügyi rendszer elemzése igazgatóság igazgatója és a BÉT oktatási leányvállalatának vezérigazgatója, Nagy Viktor, a Portfolio.hu vezető elemzője, Dr. Lovas Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi adjunktusa, illetve Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde Marketing és PR igazgatója.

 

A 2017-ben beérkezett dolgozatok közül a Szakmai Bizottság az alábbiakat díjazta:

 

I. helyezett:

Böröczky Dezső, Budapesti Corvinus Egyetem

Téma: Privatizáció a Budapest Értéktőzsdén keresztül

 

II. helyezett:

Geiszl Dorottya Pécsi Tudományegyetem

Téma: A tőke-alapú közösségi finanszírozás

 

III. helyezett:

Csik Dávid, Budapesti Corvinus Egyetem

 

Téma: Indexkövető befektetési termékek a magyar piacon - milyen típusú befektetőknek melyik termék ajánlható a hazai piacon?

 

A díjnyertes tanulmányok a BÉT honlapján a Kochmeister-pályázat aloldalon olvashatók.

A BÉT Kochmeister-pályázat kiemelt fontosságú a tőzsde történetében, amellyel a Tőzsde a hazai pénzügyi kultúra és a befektetői tudatosság fejlesztéséhez járul hozzá.

 

„Azokat a diákokat kerestük, akiket a tőzsde világa mélyebben érdekel, és akikből akár a jövő tőkepiacának guruja is lehet. Igazán érdekes és a BÉT számára releváns pályamunkák érkeztek, amelyekről elmondható, hogy a BÉT stratégiájának megvalósításához egy-egy területen támpontot jelentenek. Reméljük, hogy azokat a fiatalokat, akik most megmérettették magukat, néhány év múlva már sikeres tőkepiaci szakemberként fogjuk viszont látni!” - mondta a döntő megnyitóján Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója.

 

A pályázatra 35 év alatti, a magyarországi gazdasági, pénzügyi felsőoktatási képzésben tanulók jelentkezhettek, a tőkepiac aktuális kérdéseit boncolgató dolgozatokkal. A győztes hallgatók komoly pénzjutalomban részesülnek, 1.100.000 Ft összértékben.

 

Az értékelés két fordulóban zajlott. Az első fordulóban független bíráló által meghatározott szakmai szempontok szerint történt a bírálat. Az utolsó, szóbeli fordulóba jutott pályázati munkákat a Budapesti Értéktőzsde által felkért Szakmai Bizottság bírálta el, figyelembe véve az első fordulóban elért pontszámokat. A legjobb tanulmányok készítőinek a Szakmai Bizottság előtt kellett személyesen prezentálni dolgozatukat egy előadás keretében.

 

Hirdetés átugrása →