Új partnerrel erősít a BÉT

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyarok a Piacon Klub (MAPI Klub) és a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Céljuk, hogy egyre több hazi kkv tekintse startégiája részének, valamint versenyelőnynek a tőzsdei lehetőségeket.

A felek közös célként fogalmazták meg, hogy a hazánkban ma még sokak szemében a nagyvállalatok kiváltságaként számon tartott tőzsdei lehetőségekről mind több magyar kis- és középvállalat kezdjen stratégiája részeként, egyfajta lehetséges versenyelőnyként gondolkodni. A következő hónapokban a Magyarok a Piacon Klub közösségének erejével, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. szakmai tapasztalatával, valamint hiteles, a versenyképesség fokozása iránt elhivatott szószólók bevonásával törekszenek pozitív irányú szemléletváltás ösztönzésére.

 

A közös gondolkodás a következő hónapokban tematikus workshopokkal folytatódik, ahol a résztvevők a vállalati versenyképesség növelés témájára koncentrálva, szakértők vezetésével és jógyakorlatok megismerésével kaphatnak inspirációt saját cégük fejlesztésének érdekében.

 

Miért a Magyarok a Piacon Klub? – az egyesületet közel 8 évvel ezelőtt alapította egy 30 fős vállalkozói csoportosulás. A vezéreszme a magyar termék imázs köré csoportosult, ahogy a vállalkozói berkekben példamutató kör kialakítása is az elsődleges szempontok közé tartozott. A Klubnak jelenleg 100 tagvállalata van, akik előző évi árbevétele meghaladta a 460 milliárd forintot, a foglalkoztatottak létszáma pedig megközelítette a 14.000 főt. A társaság tagjai közé olyan nyitott gondolkodású magyar vállalatvezetők tartoznak, akik fontosnak tartják a folyamatos megújulást, s akik példamutató viselkedésükkel képesek a magyar gazdaság megerősítésére.

 

Miért a Budapesti Értéktőzsde Zrt.? – a hazai cégek növekedési céljai elérésében kulcskérdés a tőkéhez való hozzáférés lehetősége is. A mi küldetésünk az, hogy az elkövetkező években jelentősen nőjön Magyarországon a tőzsdén történő forrásbevonás, kiegészítve a jelenleg még mindig túlsúlyban lévő banki hitelezést. A BÉT célja, hogy a versenyképes, sikeres hazai vállalatok legfontosabb platformjává váljon. Stratégiájuk fontos eleme, hogy a tőzsde a gazdaság katalizátoraként minél több hazai vállalatnak nyújtson hozzáférést a tőkepiacokhoz, melynek segítségével fenntartható növekedési pályára állnak.

Hirdetés átugrása →