Jobban, gyorsabban, egyszerűbben

Alkalmazottként távozott, tulajdonosként tért vissza Dallos László az elsősorban kis- és középszériás ipari elektronikai termékeket gyártó és fejlesztő pécsi Z Elektronika Kft.-hez. Irányításával vált a ma már százhúsz munkavállalót foglalkoztató cég a hazai elektronikai ipar egyik meghatározó szereplőjévé. Az ügyvezető szerint a siker titka a minél szélesebb szolgáltatási paletta, a folyamatos tanulás, fejlődés – és ez nemcsak a szakmai vonalra, hanem a vezetői attitűdre is értendő.

A jogelőd céget saját tudásának menedzselésére dr. Zákány László, a pécsi műszaki főiskola oktatója alapította még 1997-ben. A vállalkozásnak egy német partner volt a vevője, neki fejlesztettek és gyártottak elektronikákat. Egy családi kapcsolat révén dolgozott itt a két-
ezres évek elején a jelenlegi ügyvezető, Dallos László, aki villamosmérnökként végzett a főiskolán és mindig is az elektronika iránt érdeklődött. Három évig volt a Zákány Elektronika munkatársa, már itt is fejlesztett, mért, tesztelt elektronikákat, de szerette volna kipróbálni magát a multik világában is.

Mint később kiderült, a pécsi elektronikai gyárban eltöltött három év rengeteg haszonnal járt, mert az ott tapasztaltak beépültek a mostani vállalkozásba is. „Az elektronikák fejlesztésén kívül szoftvereket készítettem, gépeket javítottam a munka mellett – idézi fel Dallos László –, 2006 végén érkezett az akkor már betegeskedő Laci bácsitól a felkérés, hogy jöjjek vissza a céghez, és társként, illetve ügyvezetőként dolgozzunk együtt. Két-három hónap is eltelt, mire rábólintottam. Hatalmas ambíciók voltak bennem, igyekeztem megreformálni a céget és új területek felé nyitni.” Akkor már félig-meddig működő saját vállalkozását ötvözte a Z Elektronikával, akiknek addig elektronikákat fejlesztett, azoktól szerezte az első megbízásokat gyártásra. Egy év múlva már saját gépekkel dolgoztak, egy korábbi partnerüktől vették át a berendezéseket, így már maguk is képesek voltak készterméket gyártani.

Újabb és újabb munkák

2008-ban indult el a cég méretéhez viszonyítva nagyobb volumenű gyártás, az újabb munkák hozták a következő megrendeléseket. Ez pedig kollégák felvételét igényelte. Éppen abban az időszakban zárták be László korábbi munkahelyét, a multicég pécsi telephelyét, ahonnan jól képzett munkaerő áramlott a vállalkozáshoz. A volt kollégák kiválóan értettek a gyártáshoz, elég rugalmasak voltak, így a cég el tudott kezdeni építkezni, újabb berendezéseket vásárolni és korszerű technológiát meghonosítani.

Az évek során több telephelyváltás következett, míg eljutottak a mai állapothoz: év végére elkészül az új épületszárny a korábban megépített gyártócsarnok mellett, így a korábban használt telephely felszámolásával minden egy helyre kerül. A Magyar Multi Programban megvalósuló 1,4 milliárd forint értékű összberuházással mintegy 3500 négyzetméter fedett hely áll a rendelkezésükre, ami már az elektronikai gyártás igényeit kielégítő környezet lesz, fejlett technológiával, korszerű körülményekkel.

Ez adja meg a lehetőséget a további bővülésre, mint ahogy az is, hogy az ipar 4.0 mind nagyobb teret hódít a cég életében: a gyártás, a koordináció területén vagy a gyártásirányítási rendszerben. Elsősorban a termék nyomon követése, az alkatrészek adatbázison keresztüli azonosítása tartozik ide, így a teljes gyártási folyamatot végig tudják követni. „A cégre a folyamatos építkezés jellemző – mondja az ügyvezető –, ahogy sikerült egyre fejlettebb gépeket megszereznünk, úgy lettünk hatékonyabbak, és mind gyorsabban tudtunk gyártani. Számomra mindig fontos volt, hogy ne csak kimondottan elektronikai összeszerelést végezzünk, hanem a kiegészítő tevékenységeit is, mint például a tervezést. Ehhez magasan képzett mérnököket alkalmazunk, ami roppant nagy előnyt jelent számunkra, mert sokkal gyorsabban tudunk reagálni a felbukkanó problémákra, illetve olyan berendezéseket működtetni, amelyekkel különleges munkák elvégzésére válunk alkalmassá.”

 

Folyamatosan tanulni

A nagyobb ütemű fejlődés mintegy 5-6 éve indult a Z Elektronikánál, ekkor csatlakozott a céghez néhány új kolléga, ők plusz tudást hoztak. Ez aztán egyfajta öngerjesztő folyamattá vált, hirtelen rohamosan emelkedni kezdett a munkamennyiség, az árbevétel, a létszám. „Mindig túlvállaltam magamat – ismeri be .....

Cikkünk teljes terjedelmében a K&K Magazin decemberi lapszámában jelent meg.

Keress a nagyobb újságosoknál,vagy fizessen elő 

Hirdetés átugrása →